Turnyre panoro dalyvauti 49 sportininkai iš įvairių Lietuvos miestų – Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Kėdainių ir Marijampolės. Atvyko svečių ir iš Baltarusijos, kurie puikiu žaidimu įrodė, kad pulas – sparčiai populiarėja ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse šalyse.

Daugiausia dalyvių, kaip įprastai, varžėsi vyrų grupėje – 33. Prie pulo stalų jėgas išbandyti taip pat panoro 9 moterys ir 6 senjorai.

Po atkaklių pirmojo etapo kovų paaiškėjo geriausiųjų šešioliktukas vyrų grupėje bei šauniausiai pasirodę moterų ir senjorų ketvertai.

Vyrų grupėje po įnirtingų dvikovų kelialapius į antrąjį varžybų etapą iškovojo Leonas Mončiunskas ir Evaldas Juknevičius; Rimvydas Piškinas ir Mindaugas Paškevičius; Henrikas Strolis ir Domas Mineikis; Mindaugas Šalkauskas ir Vladislavas Cyrykovas (Baltarusija); Martynas Aleksonis ir Laurynas Kalnutis; Remigijus Kavalnis ir Vadim Papizh (Baltarusija); Pijus Labutis ir Marius Ganusauskas; Marius Šiaudkulis ir Nerijus Paškevičius.

Tai buvo tik pradžia. Toliau vyrams teko gerokai pasistengti, parodyti savo sugebėjimus ir sportines ambicijas, kad pavyktų laimėti tolesnes dvikovas ir iškovoti teisę dalyvauti pusfinalio bei finalo kovose.

Į pusfinalį pavyko prasibrauti Leonui Mončiunskui ir Henrikui Stroliui bei Mariui Šiaudkuliui ir Martynui Aleksoniui. Pusfinalio kovos buvo ypač įdomios ir azartiškos, mat jos vyko taškas į tašką. Tik dėl didelių pastangų, o gal ir dėl fortūnos, į finalą pateko „Entry“ klubo nariai Leonas Mončiunskas ir Martynas Aleksonis. Deja, finale Martynui koją pakišo jaudulys – jis padarė kelias apmaudžias klaidas, o jo varžovas tuo pasinaudojo ir išplėšė pergalę. Leonui Mončiunskui atiteko garbingas apdovanojimas – „Entry 2013“ taurė.

Moterų grupėje kovos buvo ramesnės, tačiau azarto taip pat netrūko. Į pirmąjį pusfinalį pateko Danguolė Šimkevičiūtė ir Simona Milišauskaitė, į antrąjį pusfinalį – Agnė Jarušauskaitė ir Danguolės sesuo Alberta Šimkevičiūtė. Šįkart sesutėms sekėsi ne taip puikiai, kaip norėjosi – abi priešininkės jas įveikė ir finale susirungė Simona ir Agnė. Paskutinioji merginų dvikova nestokojo įtampos – po nesėkmingo Agnės smūgio čempionės laurai atiteko Simonai Milišauskaitei, kuri yra puikiai pasirodžiusi ir ankstesniuose pulo čempionatuose.

Senjorų kovos vyko rato sistema, kuomet sportininkai susitinka kiekvienas su kiekvienu. Stipriausiųjų ketvertukas paaiškėjo tik dienos pabaigoje. Į jį pateko Linas Veselka ir Algirdas Kubilius bei Gintautas Danilevičius ir Raimondas Matijošius. Teisę dalyvauti finalinėje kovoje iškovojo Algirdas Kubilius ir Gintautas Danilevičius. Pastarasis, „Entry“ klubo narys, finale savo oponentui nepaliko jokių vilčių ir senjorų grupėje buvo pripažintas varžybų nugalėtoju.