Trumpoje programoje tarp 36-ių dalyvių Lietuvos atstovė užėmė 15-ą vietą. Dabar jos laukia dienos poilsis ir pasirodymas penktadienį laisvos programos varžybose. Į jas pateko tik 24-urios geriausios Europos čiuožėjos.

Prieš startą – nerimas dėl ligos

Tik atvykusi į Bratislavą A. Golovkina stipriai susirgo, todėl nerimo Lietuvos rinktinės stovykloje netrūko. Bet varžybų dieną prasta savijauta Lietuvos atstovei kojos nepakišo. Ji trumpą programą atliko pagal Michaelo Buble‘o kūrinį „Feeling good“ ir čiuožė beveik be klaidų – už šokį teisėjai jai skyrė 49,30 balo. Tai – geriausias jos rezultatas šį sezoną ir vos keliomis dešimtosiomis prastesnis nei aukščiausias karjeros rezultatas.

„Planas minimum įvykdytas. Visada galima pasirodyti geriau ir mes siekiame maksimumo, bet žinant aplinkybes ir savijautą Alika pasirodė tikrai neblogai“, - savo auklėtinės pasirodymu džiaugėsi trečiadienį savo gimtadienį švenčiantis treneris Dimitrijus Kozlovas.

„Aš laiminga, o sunkumai juk grūdina. Būti penkiolikta nėra stebuklingas rezultatas, bet džiaugiuosi savo pasirodymu ir labai stengsiuosi pasiekti dar daugiau laisvojoje programoje“, - teigė A. Golovkina.

Po savo šokio, A. Golovkina įsitaisė žiūrovų tribūnoje ir stebėjo stipriausias Europos čiuožėjas. Paskutinėje grupėje dominavo Rusijos atletės, po trumpos programos išsirikiavusios pirmoje-antroje-trečioje vietose.

Kaip ir buvo galima tikėtis, pirmą vietą užėmė šio sezono sensacija vadinama 16-metė Jevgenija Medvedeva. Pasaulio rekordų ritmu žygiuojanti atletė vadinama didžiausia favorite Bratislavoje iškovoti aukso medalį.

O didžiausią iššūkį jai meta jos tautietė Jelena Radionova. Po trumpos programos žavi šviesiaplaukė yra antra, bet nuo J. Medvedevos ją teskiria mažiau nei du balai. Trečią vietą po trumpo šokio užima trečia Rusijos sportininkė Anna Pogorilaja.

Europos dailiojo čiuožimo čempionato moterų laisva programa vyks penktadienio vakarą.

Rezultatai po trumpos programos:

1. Jevgenija Medvedeva (Rusija) - 72,55 balo
2. Jelena Radionova (Rusija) - 70,96
3. Anna Podgorilaja (Rusija) - 63,81
4. Roberta Rodeghiero (Italija) - 61,01
5. Angelina Kuchvalska (Latvija) - 58,99
...
15. Aleksandra Golovkina (Lietuva) - 49,30

Čempionate Bratislavoje amerikietė Taylor Tran ir Saulius Ambrulevičius Lietuvos garbę gins šokiuose ant ledo, o rusas Nikita Jermolajevas ir Goda Butkutė taps pirma Lietuvos pora, kuri pasirodys porinio čiuožimo varžybose.

Senojo žemyno pirmenybėse Lietuvai iki šiol medalius – bronzos – šokių ant ledo varžybose 2000 ir 2006 metais yra iškovoję tik Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)