Pirmą kartą Europos žaidynėse vykstančiose šiuolaikinės penkiakovės varžybose sekmadienį į atrankos etapo kovas stojo moterys, tarp kurių – Lietuvai atstovaujančios olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, olimpietės Gintarė Venčkauskaitė ir Ieva Serapinaitė bei pasaulio ir Europos jaunimo čempionatų prizininkė Elzbieta Guoda Adomaitytė.

Atrankos kovose į pusfinalį pateko 36 sportininkės – po 18 iš dviejų grupių.

Visos keturios lietuvės įveikė varžybų atranką ir užtikrintai išsikovojo kelialapį į Krokuvoje vykstančio Europos čempionato pusfinalį.

Nepaisant sėkmės, sportininkės savo pasirodymus įvertino skirtingai.

A grupės atrankos varžybose prieš paskutinę – kombinuotą bėgimo ir šaudymo rungtį – olimpietė G. Venčkauskaitė turėjo 484 taškus ir užėmė tik 15 vietą. Varžybų pabaigoje puikiai pasirodžiusi ir bėgimo bei šaudymo rungtyje 6 varžoves aplenkusi lietuvė finišavo 8-a ir atrankos etapą baigė surinkusi 1074 taškus.

„Savo pasirodymą šiandien vertinu, sakyčiau, vidutiniškai. Šiaip viskas visai neblogai, galbūt tik šaudymas šiek tiek strigo. Labai sunku šaudyti, kai saulė šviečia į juodą taikinuką ir jis labai sunkiai matosi, praktiškai susilieja su baltu. Bet mačiau, kad dauguma labai sunkiai šaudė. Prieš pusfinalį esu nusiteikusi gerai“, – pabaigusi šios dienos pasirodymą sake G. Venčkauskaitė.

Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė
Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė
Ieva Serapinaitė
Gintarė Venčkauskaitė
Elzbieta Guoda Adomaitytė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją