Pernai buvo planuota, jog Eimantas Stanionis šį pavasarį turės galimybę susigrumti dėl WBA pusvidutinio svorio kategorijos pasaulio čempiono diržo, tačiau viskas pasikeitė.

Pernai gruodį 27-erių metų kaunietis sutiko užleisti savo eilę prie titulo ir kovą su aštuoneriais metais vyresniu kubiečiu Yordenisu Ugasu kitam ringo meistrui – 31-erių metų amerikiečiui Errolui Spence'ui.

Šios dvikovos laimėtojas E. Spence'as susižėrė net tris iš keturių pagrindinių pasaulio čempiono diržų – WBA (Super), WBC ir IBF.

Jam trūksta tik WBO diržo, kuris priklauso Terence'ui Crawfordui iš JAV. Su juo praeityje yra kovojęs ir pralaimėjęs Egidijus Kavaliauskas.

Tikėtasi, kad R. Butajevo ir E. Stanionio poros laimėtojas kitoje kovoje turės galimybę susitikti su E. Spence'o ir Y. Ugaso poros laimėtoju.

Tačiau panašu, jog pirmiausia E. Spence'as kovos su WBO titulo savininku T. Crawfordu (38-0, 29 nokautai), o E. Stanioniui savo šanso kovoti dėl kitų čempiono diržų teks palaukti.

„Tai priklauso nuo mano komandos. Esu labai lankstus ir tiesiog noriu kovoti su geriausiais“, – svetainei BoxingScene.com teigė lietuvis, aptardamas savo pergalę prieš R. Butajevą.

„Niekada nesakau „ne“ jokiam iššūkiui. Tai priklauso nuo mano komandos ir aš būsiu pasiruošęs viskam.

Mano svajonė vis dar yra kovoti dėl visų čempionų diržų ir tapti nenuginčijamu čempionu. Žinau, kad šiame žaidime esu jaunas, bet aš mėgstu iššūkius. Galiu susiremti su geriausiais“, – teigė E. Stanionis.

Lietuvio sąskaitoje – 14 pergalių ir 9 nokautai. Pusvidutinio svorio kategorijos „Boxrec“ pasauliniame reitinge E. Stanionis užima 12-ą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją