Sekmadienį Kelcuose paskutinę kovą dėl aukso 31-erių lietuvė pralaimėjo dešimčia metų jaunesnei japonei Riri Ishihara.

Pastaroji nuo pat lemiamos akistatos pradžios stengėsi būti aktyvesnė, bet komplikavo savo padėtį gavusi įspėjimą dėl neleistino smūgio, kuomet kumščiu pataikė R. Brazdžionytei į kaklą.

Lietuvos sportininkę šeštadienį pirmame rate panašiai nuskriaudė ir kita Japonijos kovotoja Ayane Umezawa, kliudžiusi smakrą.

Šįsyk draudžiamo smūgio būta stipresnio: R. Brazdžionytė kelias minutes gulėjo ant tatamio, kol gydytojai ją apžiūrėjo ir leido tęsti kovą.

Mano svajonė buvo patekti į finalą. Tai padariau, gal finalas vyko ne taip sklandžiai, kaip tikėjausi, bet negali viskas būti, kaip nori.
Rūta Brazdžionytė, pasaulio kiokušin karatė vicečempionė

Nors epizodas nepraėjo be pasekmių, vėliau iš Panevėžio kilusi sportininkė Delfi tvirtino neturėjusi nė minties vaizduoti dar rimčiau nukentėjusią – tuomet teisėjams nebūtų likę nieko kito, kaip tik nutraukti finalą nugalėtoja paskelbiant lietuvę.

„Ar kažką apgavus būtų malonu prisiminti tokį medalį? Realiai mano būsena nebuvo tokia bloga, kad nebegalėčiau atsistoti ant kojų. Garbingai iškovotą sidabrą maloniau turėti nei apgaule pasiektą auksą.

Taip, tokie smūgiai akimirkai labai išbalansuoja, prarandi koordinaciją. Aišku, nuo to geriau nepasidaro. Bet paskui atsistoji ir kovoji toliau“, – komentavo R. Brazdžionytė.

Įspėjimas japonę vertė neatidėlioti įvykių ir mėginti įrodyti savo persvarą jau per pagrindinį dvikovos laiką. Daugumą teisėjų ji įtikino – keturi iš penkių skyrė pergalę R. Ishiharai.

R. Brazdžionytės nuomonė – kitokia, bet su nepalankiu verdiktu ji susitaikė greitai.

„Tikėjausi pratęsimo. Iš kitos pusės, visas čempionatas toks – turi būti pusantros galvos geresnis, kad laimėtumei prieš Japonijos atstovus. O jei kovoji lygiai, pratęsimo tikėtis sunku. Bet ne vien mane taip nuskriaudė, čia ne kažkoks išskirtinis atvejis.

Kaip ir kalbėjome po pirmosios turnyro dienos, mano svajonė buvo patekti į finalą. Tai padariau, gal finalas vyko ne taip sklandžiai, kaip tikėjausi, bet negali viskas būti, kaip nori. Nieko nepadarysi“, – vertino pirmą planetos pirmenybių medalį karjeroje pelniusi kovotoja.


Po varžybų ji pakartojo tai, ką sakė joms įpusėjus – čempionatas Kelcuose patyrusiai karatė meistrei veikiausiai buvo paskutinis.

„Nevertinu, kad tai – blogas pasirodymas, tad nuomonės šiuo klausimu nekeičiu. Tikiuosi, tuo ir pabaigsiu“, – šypsojosi R. Brazdžionytė.

Primename, kad pasaulio čempionais sekmadienį tapo Brigita Gustaitytė, Juras Sokolovas ir Eventas Gužauskas. Komandų įskaitoje dvylikos sportininkų Lietuvos rinktinė užėmė antrą vietą, nusileidusi tik Japonijai.

Kelcuose lietuviai pasiekė daugiausiai finalų ir laimėjo daugiausiai aukso medalių per visą šalies istoriją.

Antros čempionato dienos kovų vaizdo įrašas:


Pasaulio čempionato prizininkų pakyla

Moterys:

Iki 50 kg

1. Misaki Utsunomiya (Japonija)
2. Karin Kojima (Japonija)
3. Aliona Veresniak (Ukraina), Misaki Teshima (Japonija)

50-55 kg

1. Nichika Tomimura (Japonija)
2. Yuki Yoshida (Japonija)
3. Honoka Inoue (Japonija), Sayaka Kato (Japonija)

55-60 kg

1. Riri Ishihara (Japonija)
2. Rūta Brazdžionytė (Lietuva)
3. Mirjam Bjorklund (Švedija), Ramu Amikawa (Japonija)

Per 60 kg

1. Brigita Gustaitytė (Lietuva)
2. Monika Zielinska (Lenkija)
3. Ivanka Popova (Bulgarija), Yuna Mokudai (Japonija)

Vyrai:

Iki 65 kg

1. Hayato Iino (Japonija)
2. Atsushi Kawase (Japonija)
3. Yuki Otsubo (Japonija), Tenshinas Sawai (Japonija)

65-75 kg

1. Hotaka Yoshizawa (Japonija)
2. Michailas Ciklauris (Gruzija)
3. Junki Ochi (Japonija), Davidas Mšchaladzė (Gruzija)

75-85 kg

1. Juras Sokolovas (Lietuva)
2. Nariyoshi Tada (Japonija)
3. Salahatas Hasanovas (Azerbaidžanas), Valerijus Dimitrovas (Bulgarija)

Per 85 kg

1. Eventas Gužauskas (Lietuva)
2. Maciejus Mazuras (Lenkija)
3. Yusaku Watanabe (Japonija), Kembu Iriki (Japonija)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją