Europos pulo pirmenybėms, kurios balandžio 2-12 dienomis vyks Austrijoje, besiruošiantis P. Labutis laimėjo visas šešias dvikovas, o finale 9:5 įveikė kitą sostinės atstovą Saulių Vaitukaitį.

P. Labučiui iki atkrintamų varžybų užteko dviejų pergalių, o vėliau aštuntfinalyje jis 9:1 nepaliko jokių vilčių kauniečiui Pauliui Tamkevičiui, ketvirtfinalyje 9:2 nugalėjo Genadijų Kaminskį iš Latvijos, o pusfinalyje 9:5 įrodė savo pranašumą prieš marijampolietį Mindaugą Šalkauską.

Kur kas sunkesniu keliu į finalą pateko S. Vaitukaitis. Pralaimėjęs jau pirmą turnyro dvikovą 4:7 kauniečiui Tomui Brikmaniui, vilnietis vėliau įveikė tris varžovus ir pateko į atkrintamas varžybas, kurių aštuntfinalyje 9:5 įveikė taip pat Senojo žemyno pirmenybėms besirengiantį vilnietį Marių Ganusauską, ketvirtfinalyje 9:7 palaužė dar vieno sostinės atstovo Domo Mineikio pasipriešinimą, o pusfinalyje 9:7 privertė pasiduoti kaunietį Roką Grikšeį.

Trečią vietą turnyre pasidalijo M. Šalkauskas ir R. Grikšelis.

Iš trijų turnyre dalyvavusių merginų geriausiai sekėsi taip pat Europos pirmenybėms besirengiančiai šalies rinktinės narei vilnietei Simonai Milišauskaitei, kuri atrankoje iškovojo dvi pergales ir patyrė pralaimėjimą bei pateko į atkrintamas varžybas, kurių aštuntfinalyje 5:9 nusileido kauniečiui Martynui Aleksoniui ir pasidalijo 9-16 vietas.

Iš viso „PRO Cup“ pulo turnyro pirmame etape dalyvavo 44 sportininkai iš aštuonių Latvijos, Norvegijos ir Lietuvos miestų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją