Pasaulio vandens sporto šakų čempionate šuolių į vandenį varžybose savo pasirodymą jau baigė Sebastianas Konecki ir Martynas Lisauskas, dar septyni rinktinės nariai laukia savo startų artėjančiose planetos plaukimo pirmenybėse.

Tai Rūta Meilutytė, Kotryna Teterevkova, Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas ir Aleksas Savickas bei „B“ normatyvus turintys Erikas Grigaitis ir Daniil Pancerevas, padėsiantys komandai estafečių rungtyse.

Autoritetinga JAV plaukimo naujienų svetainė SwimSwam.com Lietuvai prognozuoja vieną medalį, kurį turėtų iškovoti Londono olimpinė čempionė R. Meilutytė. Jai SwimSwam.com skiria auksą 50 m plaukimo krūtine rungtyje.

Iš dalies su šia prognoze sutinka nuolat lietuvius konsultuojantis, žinomas sporto fiziologas, dr. Genadijus Sokolovas, kuris šios rungties sezono lyderę R. Meilutytę taip pat regi tarp greičiausiųjų 50 m rungtyje.

Nuo 2000-ųjų už Atlanto gyvenantis ir sporto mokslininko karjerą tęsiantis plaukimo ekspertas mano, jog pakartoti pernykštį Budapešto laimikį – iškovoti du medalius planetos pirmenybėse – R. Meilutytei bus nelengva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją