Varžybose dalyvaus 13 lietuvių ir kovotojai iš Vokietijos, Anglijos, Latvijos, Japonijos, Lenkijos, Rusijos ir Ukrainos.

Keli kovotojai ir Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis turnyro išvakarėse buvo susitikę su žurnalistais.

„Grįžtu po pertraukos ir jaučiu psichologinį jaudulį prieš artėjančią kovą. Nors viduje jaučiuosi gerai, noriu atstatyti fizinę būklę po ligos. Manau, kad dvikovoje viskas ir priklausys nuo psichologijos, nuo dvasinio nusiteikimo“, - sakė po dvejų metų pertraukos į ringą grįžtantis vienas garsiausių Lietuvos kovotojų Remigijus Morkevičius.

Parinkti varžovą sportininkui buvo nelengva užduotis federacijai. Anot D. Simanaičio, R. Morkevičius gauna po 50 pasiūlymų susikauti per dieną. Po ilgų svarstymų buvo apsirinktas lenkas Eliaszas Jankowskis.

„Remigijus tik vakar sužinojo savo varžovą. Kai lieka dvi savaitės, surasti Remigijui priešininką yra nelengva užduotis. Rinkomės iš 12 sportininkų, kad atitiktų titulus, atitiktų lygį. Susitarėme su labai tituluotu varžovu“, – kalbėjo D. Simanaitis.

Tomas Pakutinskas kovos su 40-čia kilogramų sunkesniu vokiečiu Jerry Otto.

„Išsigydžiau traumą. Kaip ir aną sykį dirbsiu su juo rankomis, greičiu. Jis yra sunkiasvoris ir pasitiki vien savo smūgiu“, – kalbėjo lietuvis.

T. Pakutinskas neseniai yra įveikęs 135 kg svorio vokietį. Per šeštadienio dvikovą Vilniuje varžovas sieks revanšo.

Deividas Danyla susikaus su latviu Sergejumi Panko, kuris laikomas stipriausiu kovotoju Baltijos šalyse. Tačiau varžovo įvaizdis lietuviui jokio įspūdžio nedaro.

„Apie priešininką nieko nežinau, jo nematęs, negirdėjęs. Parodė man jo nuotrauką – veidas nebaisus, neišsigandau... Ir man nėra svarbu kas jis, nes galiu kovoti su bet kuo. Tikiuosi, švęsiu pergalę“, – kalbėjo Deividas.

Beje panašiai apie Deividą kalbėjo jo varžovas iš Latvijos.

Prieš savaitę Lietuvoje viešėjo bušido žvaigždė iš Rusijos Volkas Hanas. Jis aplenkė pasaulio sambo pirmenybes, tačiau šiam bušido turnyrui nepasiliko.

„Deja, Volkas Hanas čia viešėjo verslo reikalais ir dėl jų turėjo išvykti, - aiškino D. Simanavičius. – Jis žinojo, kad vyks šis turnyras, bet stebėti jo neturėjo galimybių. Šiaip mes nekviečiame garsių žvaigždžių už pinigus stebėti kovas ir pamosuoti iš tribūnos ranka, kaip kai kurių užsienio turnyrų organizatoriai. Mums svarbiau, kas vyksta sporto ringe“.

Iš trylikos bušido kovų, vienoje kausis moterys. Lietuvė Arūnė Laužeckaitė varžysis su ruse Jana Kunickaja.

Kovos

Yoshitaka Abe (Japonija) - Ignas Barysas (Lietuva)

Hendrikas Oschmannas (Vokietija) - Egidijus Valavičius (Lietuva)

Dmitro Bulgakas (Ukraina) - Krzysztofas Morzyszekas(Lenkija)

Ricky Campbellas (Anglija) - Tadas Šapoka (Lietuva)

Sergeus Panko (Latvija)- Deividas Danyla (Lietuva)

Jana Kunickaja (Rusija) - Arūnė Laužeckaitė (Lietuva)

Makoto Sasaki (Japonija) - Mindaugas Veržbickas (Lietuva)

Radoslawas Tomaszewskis (Lenkija) - Arnas Šakočius (Lietuva)

Igoris Parinecas (Ukraina) - Vaidas Valančius (Lietuva)

Sergejus Socha (Ukraina) - Maksimas Nevolia (Lietuva)

Eliasz Jankowski (Lenkija) - Remigijus Morkevičius (Lietuva)

Jerry Otto (Vokietija) - Tomas Pakutinskas (Lietuva)

H. Oschmannas/E. Valavičius - D. Bulgakas/K. Morzyszekas.