Lietuvai šiame čempionate atstovaus keturi plaukikai – olimpietė Kotryna Teterevkova, Jokūbas Keblys, Tomas Navikonis ir 2021 m. Europos jaunimo čempionas Aleksas Savickas. Kazanėje turėjo startuoti ir Simonas Bilis, tačiau planus sujaukė teigiamas COVID-19 testo rezultatas.

Kiti šalies rinktinės lyderiai šias varžybas praleis ir ruošis šį gruodį Abu Dabyje vyksiančiame pasaulio plaukimo čempionate. Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) kalendoriuje esančiose kvalifikacinėse varžybose A normatyvus į pasaulio čempionatą jau yra įvykdę Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Deividas Margevičius ir S. Bilis.

Europos plaukimo čempionato kvalifikaciniai plaukimai prasidės nuo 9 val. ryto Lietuvos laiku, o pusfinaliai ir finalai – 17.30 val.

Pernai Glazge vykusiame čempionate Lietuvai atstovavo šeši sportininkai. Tąkart finaluose plaukė S. Bilis (5 vieta – 50 m l. stiliumi, 7 vieta – 100 m l. stiliumi) ir D. Rapšys, iškovojęs du aukso medalius 200 ir 400 m plaukimo l. stiliumi rungtyse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)