„Labai smagu, kad pakvietė, apdovanojo mane. Didelė garbė būti čia. Pasėdėjome, pabendravome, aptarėme įvairiausius klausimus.

Kalbėjome apie olimpines žaidynes, kaip man jose sekėsi, kalbėjome apie sporto ateitį, ką galėtume pakeisti.

Labai trumpai taip ir aptarėme Lietuvos sporto problemas. Dar turėsime susitikimą penktadienį, kur su sportininkais, sporto valdininkais, aptarsime tas problemas, ką galėtume pakeisti, kad turėtume daugiau medalių ir sportas Lietuvoje būtų stipresnis, o po žaidynių galėtume džiaugtis ne vienu medaliu, o didesniu jo kiekiu“, – po susitikimo su Prezidentu kalbėjo L. Asadauskaitė.

Tokijo olimpinė vicečempionė buvo paklausta, ar Prezidentas teiravosi apie šalies sportą kamuojančias bėdas.

„Taip, domėjosi, mato bėdas, bet gal nežinojo, kaip tiksliai funkcionuoja sistema. Daugelis žmonių nežino sporto problemų, susijusių su infrastruktūra. Apskritai ta sistema neveikia. Puiku, kad galime apie tai kalbėti ir džiaugiuosi, tiek prezidentas, tiek sporto valdininkai siekia išsiaiškinti tas problemas, ne visi žino jas. Sveikintina, kad apie tai pradėjome kalbėti“, – po susitikimo su G. Nausėda kalbėjo L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Prezidentūroje Tokijo olimpinė vicečempionė buvo įvertinta ne tik už pasiekimą Japonijoje.

„Gavau apdovanojimą, jis ne tik už Tokijo žaidynių medalį, bet už visas pergales nuo 2013-ųjų, kada tapau pasaulio čempione. Jį perdaviau vyrui, čia atvykome su visa šeima“, – kalbėjo atletė.

Anot jos, iškovotas medalis olimpinėse žaidynėse – ne tik sportininko, bet ir visos šalies svajonė.

„Kiekvienas atletas, iškovojęs olimpinį medalį, atlieka didžiulį žygdarbį. Džiaugiuosi, kad kai žaidynės artėjo į pabaigą, „degė tos dienos“, man pavyko jį iškovoti.

Džiaugiuosi už save ir už Lietuvą“, – kalbėjo šiuolaikinės penkiakovės meistrė, kuri po mėnesio planuoja dar vieną startą.

„Svarbu peržiūrėti sporto sistemą, reikia kitokios. Taip pat svarbus finansavimo ir sporto bazių klausimas. Dabar neturime ką pasiūlyti sportuoti norintiems vaikams. Mūsų jaunimas juk yra mūsų didžioji viltis ir pamaina“, – teigė L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Per susitikimą atletei įteiktas apdovanojimas už nuopelnus Lietuvai – Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro didysis kryžius.

Šis apdovanojimas teikiamas asmenims, kurie pasižymėję uoliu ir sąžiningu darbu valstybės tarnyboje ar visuomeninėje veikloje.

„Visada žiūrėdamas į Jus galvoju, kiek daug žmoguje jėgos, ryžto, ištvermės, kantrybės ir valios. Todėl su džiaugsmu įteikiu šį apdovanojimą, kurio nusipelnėte su kaupu. Šis garbingas apdovanojimas – už ilgamečius Jūsų pasiekimus“, – sveikindamas sakė G. Nausėda.

37-erių L. Asadauskaitės-Zadneprovskienės iškovotas medalis – vienintelis Lietuvos medalis olimpinėse žaidynėse Tokijuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)