„Lenktynės tikrai nebuvo tokios lengvos kaip gali atrodyti pasižiūrėjus į rezultatą. Buvo daug lietaus ir vėjo, o finišavusių dviratininkų skaičius tai įrodo. Mūsų komanda tikrai atliko gerą darbą. Jau pirmame rate susiformavo pabėgėlių grupė, kurioje buvo ir du mūsų komandos nariai. Pirmus šešis ratus laikėsi tik apie vienos minutės pranašumas, nes kai kurios komandos nenorėjo paleisti pirmaujančios grupės ir visą laiką vijosi. Iki lenktynių pabaigos likus keturiems ratams iniciatyvos ėmėsi „RusVelo“ komanda, likus vienam ratui pranašumas nuo trijų minučių ištirpo iki 50 sekundžių. Mes būdami grupėje saugojome savo sprinterį Yauhenį Hutarovichių, nes jei peletonas būtų pavijęs lyderių grupę, jis galėtų gerai finišuoti, bet to neprireikė“ – pasakojo G. Bagdonas.

Antras lenktynėse liko belgas Kennethas Vanbilsenas iš „Topsport Vlaanderen – Baloise“, trečias olandas Wesley Krederas iš „Wanty – Groupe Gobert“. D. Džervaus ir V. Kaupo komandoms sekėsi prastai, D. Džervaus komandoje „Veranclassic – Doltcini“ geriausias rezultatas buvo 72-a olando Ricko Ottema vieta, o iš V. Kaupo komandos „Team Differdange – Losch“ finišo niekas nepasiekė. Iš viso lenktynių finišo nepasiekė 54 iš 139 startavusių dviratininkų.

Šiandien (sekmadienį) Italijoje startuoja 105-osios, pačios ilgiausios šių metų klasikinės lenktynės „Milan-San Remo“, kuriose startuos ir du lietuviai Ignatas Konovalovas iš „MTN-Qhubeka“ ir Ramūnas Navardauskas iš „Garmin-Sharp“ komandos.

„Mano darbas bus padėti G. Ciolekui įveikti Cipressa kalną ir tuomet manau mano darbas bus baigtas. Aišku lengvą nebus, nes kiekviena komanda turės ta pačią užduotį – išvežti savo lyderius toje pačioje vietoje į priekį. Tikiuosi spėsiu per 4 dienas atsigauti ir pasiruošti tokioms ilgoms lenktynėms“ – apie savo užduotis kalbėjo I. Konovalovas.

O G. Bagdonas ir V. Kaupas sekmadienį startuoja klasikinėse 37-osiose lenktynėse Prancūzijoje „Cholet – Pays De Loire“. „Mes šiose lenktynėse praėjusiai metais nugalėjome, tad bandysime išsaugoti šį titulą“ – sakė G. Bagdonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)