Pagrindinėje vakaro kovoje KOK ir GLORY čempionas S. Maslobojevas-„Kuvalda“ ringe sutiko svečią iš Anglijos Rhysą Brudenellą.

Tiesą sakant, centrinės vakaro akistatos laukę žiūrovai galėjo ir nusivilti: kova truko vos 35 sekundes.

Pirmomis akistatos sekundėmis lietuvis praleido smūgį į koją ir kluptelėjo, tačiau pakilęs tiksliais smūgiais užklupo varžovą, galiausiai po vieno iš smūgių į galvą šis krito ir arbitrai skelbė lietuvio pergalę nokautu.


Po pergalės S. Maslobojevas prisiminė buvusios žmonos žodžius, anekdotą su Mike'u Tysonu bei atskleidė artimiausius planus.

– Ar ne per lengva kova? – po dvikovos buvo paklaustas S. Maslobojevas.

– Žinote, kažkas gali pasakyti, lengva kova, nepatyręs varžovas ir panašiai, bet supraskite: nebūna lengvų kovų, tokios neegzistuoja.

Paisruošimo pabaigoje tu taip save nuvarai, kad gyventi nebesinori. Kai kas nors iš kito klubo prisijungia prie mūsų, negali patikėti, kokie čia krūviai. Klausia, čia taip turi būti? O mes juk sakėme. Bet negalvojau, kad taip, atsako.

Ir taip kartoja ne vienas. Tas pasiruošimas, tas laukimas, ypač paskutinę savaitę, kai vyksta atsistatymas ir yra daugiau laiko, tave pradeda „dulkinti“ mintys.

Nei miegoti, nei pailsėti, tu visas prakaituoji, per dieną keiti ne vienerius marškinėlius. Jei nori būti geriausias pasaulyje, jei eini į šį sportą su atsakomybe, kitaip būti negali. Aš turėjau ką prarasti, o varžovas – ką atrasti. Man visada atsakomybė didžiausia ir kiekvienas pasiruošimas atima labai daug jėgų visomis prasmėmis.

Mano buvusi žmona sako, tik nuskamba paskutinis gongas, baigiasi kova, ir aš kitas žmogus, kitas bendravimas, elgesys. Turnyro dieną atvyko tėvai, turėjau vieną prašymą, sakau, pabūname tyliai, patylėkime, o rytoj bus galima viską aptarti. Centrinė nervų sistema išeina iš ritmo. Tad nebūna lengvų kovų.

Rhys Brudenell - Sergej Maslobojev

– Tamprės ant kojų, tam tikra apsauga dar nuo „Glory“ kovų?

– Taip, kita vertus, mėgstu eksperimentuoti. Salėje pasijuokdavau iš tų, kurie ateidavo ir sportuodavo tik su tympomis.

Aš ant aptemptų sportinių kelnių dar užsidedu šortus. Kažkada juos buvau pamiršęs, tai tik su sportinėmis kelnėmis jaučiausi tarsi nuogas.

Bet gyvenimas pamoko tave (juokiasi). Ringe jaučiausi gana patogiai, laisvai.

– Ar toks ir planas buvo – pirmomis kovos sekundėmis priblokšti varžovą smūgiais ir žaibiškai iškovoti pergalę?

– Ne, planas buvo pajusti save ringe. Žinojau, kad jis pirmame raunde labai mėgsta spausti. Analizavome jo paskutinę kovą, pirmame raunde varžovui kirto į koją, tikrino kepenis.

Reikėjo pasižiūrėti, kaip ta jo rankų technika. Brito smūgiai – tarsi boksininko. Jaučiau, kad smūgiuodamas jis gali pramušti. Jei jam leisi smūgiuoti, galiausiai jis patikės, kad gali pataikyti ir laimėti.

Supratau, kad reikia keisti taktiką. Galvojau, kaip visada, pirmą raundą lėtai pradėti, pajusti varžovą, pažiūrėti, ką jis gali pasiūlyti, o antrame kelti tempą.

Norėjau save pajusti ringe, pasimėgauti kova, bet supratau, kad akistata taip gali užsitęsti.

– Ar pavyko pasimėgauti? Netrūksta komentarų, jog kai kurie sirgaliai jaučia lengvą nusivylimą dėl nė minutės netrukusios kovos.

– Yra toks anekdotas. Žmogelis ruošėsi žiūrėti Mike'o Tysono kovą. Paėmė laisvą dieną, prisipirko maisto, pasiruošė stalą, tik atsisėdo, vos atsidarė alaus ir nokautas.

Galima sakyti, pasisekė, bet, žinote, ką reiškia „pasisekė“. Tokiame sporte nebūna tokių dalykų.

– Tai, kad dvikova baigėsi be traumų, yra geriausias dalykas?

– Tai fantastika. Tikslas čia buvo sėkmingai, be nuostolių sukovoti, pasiimti tai, kas priklauso man, grįžti į „Glory“, o vėliau gulsiuos ant operacinio stalo.

Turiu tokią traumą, dėl kurios apskritai pusę metų negalėjau sportuoti. Tai dėl peties. Tad po „Glory“ kovos, duok dieve ten sėkmingos baigties, laukia operacija.

– Gana įtemptas grafikas, kodėl operacija po „Glory“ dvikovos?

– Niekada nežinai, o kaip po operacijos. Kitas dalykas, turiu planą, kurį noriu pasiekti, noriu jo laikytis.

Žmogus be tikslo, be plano – vegetuojantis žmogus.

O aš noriu eiti į priekį.

– Ar aiškus varžovas „Glory“ kovose?

– Siūlysime su agentūra savo detales. Su Tariku Khbabezu kova taip ir neįvyko, tad dabar neaišku, kas turi pirmenybę, ar aš, ar jo laikas iniciatyvai.

– KOK kova su britu – pasiruošimo dalis „Glory“ kovai?

– Iš dalies taip, taip pat ir norėjosi iššūkio, norėjosi pajusti drebančias kinkas, nes sunkiasvorių kategorija nėra mano, čia visai skirtingas dalykas, kitas stilius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją