Nė vienai komandai nepavyko įgyti didesnės nei trijų įvarčių persvaros. Nors šeimininkai ilgą laiką buvo priversti vytis varžovus, likus 3 min. iki susitikimo pabaigos „Dragūnas“ išsiveržė į priekį 20:18. Į tai vilniečiai atsakė trimis įvarčiais be atsako.

Nervingą rungtynių pabaigą sėkmingiau sužaidę „Šviesos“ rankininkai išplėšė pergalę minimaliu skirtumu 22:21 (11:10).

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 8 įvarčius pelnęs Mantas Urvikis, 5 įvarčius prie pergalės pridėjo Tadas Rasakevičius. Šeimininkams 7 įvarčius pelnė Laurynas Simonavičius, po 4 kartus pasižymėjo Mykolas Lapiniauskas ir Gytis Šmantauskas.

„Tai nedovanotina! „Šviesa“ atvažiavo be lyderių, bet mes vis tiek negalime jų nugalėti. Varžovų komandą papildė dar neseniai Pirmoje lygoje rungtyniavę rankininkai. O mes, turėdami ko gero stipriausią sudėtį aukščiausioje lygoje, negalime namuose prieš juos laimėti. Tai daug pasako, kaip mes nusiteikėme rungtynėms, – po pirmo pralaimėjimo sezone žodžių į vatą nevyniojo „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis. – Lemiamu momentu pirmavome dviem įvarčiais. Turime patyrusių žaidėjų, kurie turėjo imtis iniciatyvos tuo metu. Bet toks jausmas, kad „Dragūnas“ buvo ne aikštėje, o kažkur prie jūros. Gal mus užliūliavo kalbos, kad mus tenkins tik aukso medaliai. Tebūnie tai bus mums gera pamoka.“

„Šviesa“ atsilikimą nuo lyderių sumažino iki 3 taškų.

„Norėjome įkąsti lyderiams ir įkandome. Į Klaipėdą atvykome be penkių pagrindinių žaidėjų, su būriu jaunų rankininkų, kurie tik neseniai papildė komandą. Mums buvo tragiškas praėjęs savaitgalis Baltijos lygoje, kur gerai gavome per kepurę. Dieną prieš rungtynes su „Dragūnu“ turėjome labai emocingą susirinkimą. Pusantros valandos kalbėjomės, analizavome, kaip turime žaisti ir kaip negalime žaisti, – sakė tris pastaruosius Lietuvos čempionatus laimėjusios „Šviesos“ treneris Žygimantas Sinkevičius. – Susirinkimas davė vaisių ir Klaipėdoje visi tiesiog degė noru kovoti. Šį sezoną mus retina traumos ir vis nepagauname savo čempioniško žaidimo. Be lyderių stringame ir nežaidžiame taip, kaip galime. Bet pasidarėme išvadas ir atsirado gera emocija. Žaidime atsirado kibirkštėlė ir tikėkimės, kad ji vėl pavirs ryškia šviesa.“

Po rungtynių „Dragūno“ klubas padavė protestą dėl neįskaityto įvarčio lemiamu momentu. Iki susitikimo pabaigos likus 5 sek. M. Lapiniauskas pataikė į vartus, bet teisėjai nusprendė, kad „Dragūno“ rankininkas peržengė 6 metrų liniją. Po rungtynių vaizdo įrašą peržiūrėję „Dragūno“ klubo atstovai tvirtina, kad linija nebuvo peržengta ir įvartis turėjo būti įskaitytas.

Kokį sprendimą priimti dėl pateikto protesto ir rungtynių baigties, nutars LRL valdyba.

Kitose LRL rungtynėse 3-ią vietą užimantys Kauno „Granito-Kario“ rankininkai namuose be didesnio vargo 31:22 (15:10) nugalėjo taškų dar neturintį lygos autsaiderį Panevėžio „SC-RSSG-Grifą“. Kauniečiai jau pirmo kėlinio viduryje įgijo septynių įvarčių persvarą 10:3 ir įtikinamą pranašumą išlaikė iki finalinės sirenos.

„Granito-Kario“ gretose rezultatyviausiai žaidė jauni rankininkai. 20-metis Karolis Piragis pelnė 8 įvarčius, 18-metis Karolis Rameikis įmetė 4 įvarčius. Panevėžio komandai 5 įvarčius pelnė Ąžuolas Tangonskas, 4 – Benas Skaburskis.

„Dar prieš sezoną kėlėme tikslą, kad reikia kuo labiau grūdinti jaunimą. Jauni žaidėjai gavo daug laiko pasireikšti abejose šio sezono rungtynėse su Panevėžio komanda. Pirmose rungtynėse Panevėžyje jaunimas nuvylė ir buvau piktas dėl prasto jų žaidimo. Tačiau paskutinės rungtynės parodė, kad einame teisinga linkme, jaunimas noriai ir uoliai dirba ir tikėkimės, kad ateityje vis dažniau galės ir svarbiose rungtynėse pagelbėti komandai“, – sakė „Granito-Kario“ treneris Vaidotas Grosas.

„Granitas-Karys“ per 12 rungtynių surinko 16 taškų ir nuo laipteliu aukščiau esančios „Šviesos“ atsilieka 3 taškais.

Paskutinės LRL turo rungtynės vyks šeštadienį Dzūkijos sostinėje. Ketvirtą vietą užimantys Alytaus „Varsos-Stronglaso“ rankininkai namuose priims 6-oje vietoje esančią Vilniaus „Amber“ komandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją