Marselyje surengta Paryžiaus olimpinių žaidynių bandomoji regata vyksta toje pačioje ekvatorijoje, kur sportininkės varžysis dėl olimpinių medalių 2024 m.

Viktorija pirmadienį pradėjo labai geru startu. Jis jai leido užsiimti antrą poziciją, kurią lietuvė ir išlaikė viso plaukimo metu.

Antrasis startas buvo šiek tiek sudėtingesnis, tačiau dar nepriplaukus pirmojo ženklo Lietuvos olimpietė jau buvo išsiveržusi į pirmąją poziciją. Visos distancijos metu Viktorija kovojo su Suomijos sportininke M. Mikolla. Ši prieš pat finišą buvo išsiveržusi į priekį, tačiau lietuvė nepasidavė iki paskutinės sekundės ir suomę aplenkė prie paskutinio ženklo.

Bendroje įskaitoje artimiausią varžovę šveicarę M. Jayet, Viktorija lenkia 2 taškais.

„Žinoma, labai smagu buriuoti laivyno priekyje, ypač tokio stipraus laivyno, kur kiekviena sportininkė – stipriausia savo šalyje. Tačiau tai – tik pati pradžia. Dar liko nemažai plaukimų, taigi bandysiu pailsėti, susikaupti ir rytoj vėl daryti savo darbą geriausiai kaip tik galiu“, – sakė olimpietė.

Antradienį varžybų organizatoriai planuoja įvykdyti dar du plaukimus. Vėjo sąlygos prognozuojamos šiek tiek rimtesnės negu pirmąsias dvi dienas.

Pietų vėjas kils iki 19-22 mazgų (8-11 m/s), taigi keisis ir banga.

ILCA6 jachtų klasės sportininkėms iki plaukimo dėl medalių, kuriame dalyvaus tik pačios geriausios, liko 6 dar plaukimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją