R. Jasiūnas šio pirmojo starto metu savo grupėje finišo liniją kirto antroje pozicijoje ir bendroje įskaitoje pateko tarp 12 geriausiai pasirodžiusių sportininkų.

„Pirmosios lenktynės man tikrai labai gerai pasisekė – turėjau labai gerą startą, pilnu greičiu kirtau starto liniją ir visą distanciją plaukiau antroje pozicijoje, antras kirtau ir finišo liniją. Turint minty, kad varžybose dalyvauja virš 120 dalyvių, plaukti antram yra geras rezultatas. Žinoma, tai tik pirma diena, tad belieka tikėtis ir stengtis, kad tokie geri rezultatai tik išliks“, – džiaugėsi sportininkas, kuris bendroje įskaitoje, susumavus visų IQFOIL grupių rezultatus šiuo metu dalinasi 7-12 vietą su kitais šešiais buriuotojais.

Pasak jo, po pirmųjų lenktynių jo IQFOIL grupei buvo duotas dar vienas slalomo rungties startas, deja, dalis jo grupės konkurentų per anksti kirto starto liniją ir lenktynės buvo nutrauktos. Davus startą darkart, vėjas stipriai pasisuko ir lenktynes teko vėl nutraukti.

Olimpietis J. Bernotas savo grupėje finišo liniją kirto 17 ir šiuo metu dalinasi 49-54 vietas bendroje įskaitoje.

Apskritai pirmąją dieną, sportininkų teigimu vyravo itin permainingas ir nepastovus vėjas, daug laiko teko laukti ant vandens, kol vėjo kryptis nusistovės.

Dėl nepastovaus ir itin silpno vėjo lenktynės buvo nutrauktos arba neįgyvendintos tiek ILCA 6 jachtų klasėje, kur Lietuvai atstovauja olimpietė Viktorija Andrulytė, tiek ILCA 7 jachtų klasėje, kur startuoja buriuotojas Radvilas Janulionis.

Pasaulio taurės varžybos „Trofeo Princesa Sofia Mallorca“ vyksta balandžio 3-8 dienomis Ispanijoje. Iš viso jose Lietuvai atstovauja 4 sportininkai skirtingose olimpinėse klasėse: Juozas Bernotas ir Rytis Jasiūnas IQFOIL burlenčių klasėje, Viktorija Andrulytė ILCA 6 jachtų klasėje ir Radvilas Janulionis ILCA 7 jachtų klasėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją