Turnyro šeimininkai britai šiose rungtynėse neturėjo nė menkiausios galimybės pakovoti dėl pergalės. Lietuvos rinktinė nuo susitikimo pradžios draskė varžovų gynybą ir greitai nuo jų nutolo.

Antrame kėlinyje, likus žaisti kiek daugiau nei tris minutes, Justas Pažarauskas eilinį kartą pralaužė britų gynybą ir padidino Lietuvos rinktinės persvarą iki dviženklės – 13:3. Pagal golbolo taisykles teisėjai mačą nutraukė ir pelnytą pergalę šventė mūsų šalies nacionalinė komanda.

Justo Pažarausko sąskaitoje – šeši įvarčiai, keturis pelnė Genrikas Pavliukianecas, tris pridėjo ekipos kapitonas Nerijus Montvydas.

„Po vakarykščių pralaimėtų rungtynių darėme susirinkimą, viską aptarėme. Džiaugiuosi, kad žaidėjai suprato, ko aš noriu, jie patys suprato, ką darė blogai. Padarėme išvadas ir šiandien visai kitas rezultatas. Su šeimininkais visada sunku žaisti, bet mes laikėmės plano, pataikymas buvo geras. Gaila, kad dar yra gynybinio broko, bet tikiuosi, kad jo bus vis mažiau. Sveikinu komandą“, – sakė treneris Klaidas Janeika.

„Manau, kad sužaidėme gerai, nuotaika yra pakili. Komanda yra pasiruošusi toliau kautis. Rytoj laukia dar vienas išbandymas. Žaisime dėl pergalių ir sieksime patekti į 2024 m. Paryžiaus paralimpines žaidynes“, –po laimėto mačo pakiliai nusiteikęs buvo G. Pavliukianecas.

Lietuvos rinktinė, kovojanti X grupėje, turi dvi pergales iš trijų. Lietuvių čia dar laukia Japonijos, Vokietijos ir Suomijos ekipos. Y grupėje varžosi JAV, Turkija, Iranas, Ukraina, Argentina, Graikija ir Australija.

IBSA pasaulio žaidynių čempionams atiteks bilietas į 2024 m. Paryžiaus paralimpines žaidynes.

Dar vieną šansą prasibrauti į paralimpines žaidynes Senojo žemyno komandos turės šių metų gruodį Juodkalnijoje vyksiančiame Europos čempionate.

Lietuvos rinktinei turnyre atstovauja kapitonas Nerijus Montvydas, Genrikas Pavliukianecas, Artūras Jonikaitis, Justas Pažarauskas, Mantas Brazauskis ir Juozas Eigminas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją