D. Nemeravičius pabrėžė, kad būtent tokio rezultato ir galima buvo tikėtis, žvelgiant į visą sezono eiliškumą.

„Šis medalis – dar vienas žingsnis keliaujant pasaulio čempionato link“, – sakė D. Nemeravičius.

Būtent po Lietuvos čempionato paaiškėjo ir galutinis į pasaulio čempionatą, kuriame bus dalijami olimpiniai kelialapiai, keliaujančios rinktinės sąrašas.

Į rugsėjo 3-10 d. Belgrade (Serbija) vyksiančias pirmenybes keliaus: D. Nemeravičius (vienvietė, kelialapius pasaulio čempionate iškovos 1-9 vietas užėmę sportininkai), Viktorija Senkutė (vienvietė, 9 kelialapiai), Domantas ir Dovydas Stankūnai (pavienė dvivietė, 11 kelialapių), Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė (porinė dvivietė, 11 kelialapių), Ieva Adomavičiūtė ir Kamilė Kralikaitė (pavienė dvivietė, 11 kelialapių), Armandas Kelmelis, Povilas Juškevičius, Dominykas Jančionis ir Giedrius Bieliauskas (porinė keturvietė, 7 kelialapiai), Žygimantas Gališanskis ir Povilas Stankūnas (porinė dvivietė, 11 kelialapių).

„Tikrai žinome, kokie kelialapiai bus dalijami pasaulio čempionate. Dėl to ir dirbame. Vilčių, žinoma, yra, – sakė D. Nemeravičius. – Nuotaikos labai geros. Su Martynu (Džiaugiu) treniruojamės Kaune, turime puikias sąlygas. Jaučiu tobulėjimą. Tiesiog stengsiuosi „pagauti“ geriausią sportinę formą būtent pasaulio čempionate. Techniškai jaučiuosi pakankamai tvirtai, todėl didžiausia loterija, ar pavyks „užgaudyti“ organizmą“.

Lietuvos čempionėmis tapusios D. Karalienė ir D. Rimkutė teigė, kad Lietuvos čempionatas tapo puikiu testu ir tikrai sunkia bei įdomia treniruote.

„Truputį pailsėsime ir vėl laukia treniruotės, – sakė D. Rimkutė. – Prieš pasaulio čempionatą stengiuosi nesijaudinti. Žinau, kad atvažiuosime ir tikrai nebandysime nieko naujo išradinėti“.

„Juk pasaulio čempionatas – dar vienos varžybos. Žinoma, psichologiškai šiek tiek spaudžia faktas, kad bus kovojama dėl olimpinių kelialapių, bet dabar tiesiog norime gero rezultato, o jau vėliau paskaičiuosime tas vietas olimpinėse žaidynėse“, – sakė D. Karalienė.

Priminsime, kad šiais metais D. Karalienės ir D. Rimkutės įgula iš Europos čempionato grįžo su sidabro medaliu.

Lietuvos čempionėmis tapusios ir į Belgradą keliausiančios I. Adomavičiūtė ir K. Kralikaitė paskaičiavo – vienoje valtyje sėdi kiek mažiau negu tris savaites.

„Manau, kad Kamilei įprasta irkluoti pavienę valtį, man reikia apsiprasti. Tiesą pasakius, praėjusiais metais truputį bandėme tai daryti, bet jeigu jau taip rimtai, 2017-aisiais grįžau iš Jungtinių Amerikos Valstijų ir nuo to laiko nebuvau sėdėjusi pavienio irklo valtyje“, – juokėsi I. Adomavičiūtė.

O K. Kralikaitė tik grįžusi su aukso medaliu iš pasaulio jaunimo (U23) irklavimo čempionato, kuriame irklavo su Martyna Kazlauskaite, sakė, kad iš pradžių kiek jaudinosi irkluodama su I. Adomavičiūte.

„Tačiau dabar beliko tik smagumas – jokio jaudulio. Labai smagu irkluoti su tokia patyrusia sportininke. Tai – geras spyris man tobulėti kiekvieną dieną. O svarbiausia, kad į viską žiūrime pozityviai. Jau spėjome tapti geromis draugėmis“, – sakė K. Kralikaitė.

I.Adomavičiūtė pabrėžė, kad laukia didelis iššūkis – idealiai susiirkluoti per trumpą laiką.

„Bet iššūkiai – tik motyvuoja, – sakė I. Adomavičiūtė. – Kiekvieną dieną matome progresą. Į priekį žengiame dideliais žingsniais, todėl iki pasaulio čempionato norime išnaudoti kiekvieną dieną“.

Ne itin ilgai vienoje valtyje sėdi ir P. Stankūnas su Ž. Gališanskiu.

„Povilas grįžo iš universiados kaip čempionas antradienį, tai trečiadienį pradėjome ruoštis startui“, – informavo Ž. Gališanskis.

„Padarėme penkias treniruotes ir šutiname, – paskaičiavo P. Stankūnas, pažvelgęs į Lietuvos čempionato aukso medalį ant krūtinės. – Esame labai patenkinti rezultatu. Jau per apšilimą jaučiau, kad valtis gerai „eis“. Tikėjau, kad laimėsime. Turėjome rimtus konkurentus iš Švedijos pasitikrinti savo pajėgumą. Jų komanda patyrusi, mes dar tik pradedame savo kelionę, todėl smagu, jog pavyko juos aplenkti“.

Į pasaulio čempionatą su sportininkais vyks treneriai Mykolas Masilionis, Kęstutis Keblys, Virgaudas Leknickas bei Karolis Sunklodas.

Susipažinti su atviro Lietuvos jaunučių, jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų irklavimo čempionato rezultatais galima ČIA: http://www.lif.lt/rezultatai/