„Aprilia“ komandos atstovas įkliuvo praėjusių metų lapkritį vykusio Malaizijos GP etapo metu. Italo organizme aptikta anaboliniams steriodams priskiriamo preparato drostanolono.

Nors lenktynininkas gynėsi, jog draudžiama medžiaga galėjo būti užterštas jo Malaizijoje suvalgytas kepsnys, tačiau nesugebėjo nurodyti, kokios būtent mėsos tuomet valgė, ir CAS savo versija neįtikino.

Nuo 2013-ųjų labiausiai prestižinėje motociklų lenktynių serijoje dalyvavęs A. Iannone per karjerą iškovojo vieną pergalę ir iš viso 11 kartų lipo ant prizininkų pakylos.

Jo dopingo byla laikoma tiesiogine prieš dvejus metus kilusio skandalo pasekme.

Tuomet kitas lenktynininkas iš Jungtinės Karalystės Calas Crutchlow viešai piktinosi atmestina dopingo kontrole motociklų sporte.

„Manau, kad testavimas yra siaubingas, šis čempionatas nėra reguliuojamas tinkamai. Esate kvaili, jei galvojate, kad didžiausiose motociklų lenktynėse pasaulyje niekas nebando nukirsti kampų.

Visa mūsų testavimo sistema yra mėšlas. Nesakau, kad dopingas smarkiai padeda šiame sporte. Turime vieną vaikiną, kuris rūko ir geria alkoholį, bet vis tiek yra konkurencingas, nes tai – įgimtas talentas. Bet kalbėkime apie tokius dalykus kaip adatos ar rehidratacija (su skysčiais prarastų elektrolitų kompensavimas intraveniniu būdu – Delfi)

Pavyzdžiui, mums draudžiama naudoti adatas. Bet aš tiksliai žinau, kad realybėje yra priešingai. Kažkas vartoja diuretikus, nes tingi mesti svorį liedamas prakaitą sporto salėje kaip kiti.

Arba ADAMS sistema – kiekvienas į ją turėtų suvesti tikslius duomenis, kur bus artimiausiu metu, kad kontrolieriai galėtų atlikti neplaninius patikrinimus. Bet lenktynininkai – tingūs šunsnukiai, jie nenori kiekvieną dieną vargintis prisijungdami prie sistemos. O jei jie to nenori, kaip tuomet man žinoti, kad nė vienas jų nesukčiauja?“ – tuomet skambių pareiškimų nevengė britas.

Jam pritarė ir šešiskart pasaulio čempionas Marcas Marquezas.

„Žinoma, kad reikėtų daugiau kontrolės – tai būtų sąžininga visų atžvilgiu. Man neatrodo normalu, kad per 19 etapų sezone tik dviejuose būna paimami mėginiai – ir net ne iš visų lenktynininkų“, – sakė 27-erių ispanas.

Kritika nebuvo praleista pro ausis. Remiantis Tarptautinės motociklų federacijos (FIM) duomenimis, nuo to laiko testavimo apimtys „MotoGP“ išaugo dvigubai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)