DELFI žiniomis, antradienį vakare, išplaukiant kabotažiniam plaukiojimui į Baltijos jūrą prie Klaipėdos, apie 3 jūrmylės nuo uosto vartų, plaukiant pilnu beidevindu lūžo jachtos LTU 1000 Ambersail stiebas. 

Kaip pranešė j
achtos kapitonas Simonas Steponavičius, įvykio metu žmonės nenukentėjo, išorinės pagalbos neprireikė, į uostą grįžome savo jėgomis.

Preliminariai skaičiuojama, kad naujas stiebas gali kainuoti tiek pat, kiek kainuoja pati jachta, todėl iškilo pagrįsta grėsmė, kad laivas niekada nebeplaukios.

„Laivas turi plaukti. Tai kiekvieno buriuotojo vizija. Jau dabar yra padaryti užklausimai visame pasaulyje ir ieškome kito panašaus lygio stiebo. Tačiau neatmetama galimybė, jog gali būti siūloma, tariantis su Klaipėdos miesto savivaldybe, laivą iškelti į krantą ir palikti gyventojams. Juk tai visos tautos laivas“, - DELFI teigė „Ambersail“ klubo įkūrėjas ir Tūkstantmečio odisėjos sumanytojas Raimundas Daubaras.

Buriuotojai sako, kad laivai kalba. Tai, kad stiebas sulūžo ne Ramiajame vandenyne, o namuose gali būti lyg ženklas, kad laivas nori pailsėti. Džiugu, kad juo apiplaukėme visą pasaulį, dalyvavome visose aukščiausio lygio regatose. Esame nykštukai tarp jūrinių valstybių, tačiau Lietuvos vardas pasaulyje skambėjo išdidžiai“, - sakė R. Daubaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)