Spalio 6-8 d. olimpiniame 50 m baseine dėl apdovanojimų taip pat grumsis Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, praėjusiais metais Lietuvos pilietybę gavęs Saverio Vitas Multinas, kuris užaugo Šveicarijoje, išeivių iš Lietuvos šeimoje. Tuo metu praėjusių metų bronzinę Europos pirmenybių prizininkę Kotryną Teterevkovą pakeis Agnė Šeleikaitė.

Šio sezono pasaulio taurės varžybos susidės iš trijų etapų. Po starto Berlyne spalio 13-15 d. plaukikai rungsis Atėnuose (Graikija), o spalio 20-22 d. dar kartą susitiks Budapešte (Vengrija).

„Spėjau pailsėti, laikausi gerai. Man tai labiau treniruotė. Tiesiog noriu pasirodyti geriausiai, kaip galiu. Ir iš to kažko išmokti“, – prieš kelionę nedaugžodžiavo R. Meilutytė.

Kalbesnis buvo plaukikės treneris T. Duškinas. Jis teigė, kad po liepą vykusių planetos pirmenybių, iš kurių R. Meilutytė grįžo su dviem aukso medaliais ir planetos rekordu, buvo daugiau poilsio, o ne treniruočių.

„Rugpjūtis buvo skirtas atostogoms, daug nebendravome, gal ir vienas nuo kito norėjome pailsėti. Rugsėjį jau po truputį kibome į darbus, bet dar liko vasaros jausmas. Trys pasaulio taurės etapai bus pasiruošimo dalis ir kuo toliau, manau, tuo bus geriau. Pirmose varžybose gal nieko gero nesitikėsime, o toliau rezultatai kils.

Tai dalis pasiruošimo etapo, į rezultatus daug dėmesio nekreipsime, stengsimės taisyti kažkokias technikos klaidas, palenktyniauti, pagerinti sportinę formą. Tai sezono pradžia, šiek tiek lėtesnė nei įsivaizdavome, bet įsivažiuosime“, – kalbėjo buvęs plaukikas.

Šis sezonas plaukikų laukia itin intensyvus – gruodį vyks Europos čempionatas trumpame, vasarį – pasaulio čempionatas ilgame baseine, o kitą vasarą – olimpinės žaidynės.

T. Duškinas atskleidė, kad R. Meilutytė greičiausiai praleis gruodį vyksiančias Senojo žemyno pirmenybes.

„Planas ten nevažiuoti, nes truputį per daug – taurės etapai, Europos čempionatas, pasaulio čempionatas ir olimpinės žaidynės. Stengiamės minimalizuoti tokias varžybas, kurios nėra labai aktualios, tuo labiau, kad vyks trumpame baseine. Planuojame nevažiuoti, gal dalyvausime Lietuvos čempionate“, – dėstė jis.

Praėjusią savaitę R. Meilutytė įrašu socialiniuose tinkluose sukėlė abejonių ir dėl dalyvavimo Paryžiaus žaidynėse.

„Jeigu atvirai, tai dar nežinau, ar noriu į tą olimpiadą“, – skelbė vienas iš įrašo sakinių.

Vis tik T. Duškinas viliasi, kad atletės nuomonė nusvirs į teigiamą pusę.

„Gal ji nesijaučia tvirta priimti tokių sprendimo, bet tikiuosi ir manau, kad ji dalyvaus“, – šyptelėjo T. Duškinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)