Lietuvių įvarčių sąskaitą penktadienį atidarė dusyk iš eilės pasižymėjęs Genrikas Pavliukianecas, du įvarčius pridėjo ir gimtadienį švenčiantis Justas Pažarauskas.

Iki pertraukos G. Pavliukianecas oponentams atseikėjo dar tris įvarčius, J. Pažarauskas pridėjo vieną. Turkai atsakė taikliu metimu, bet Lietuva pirmavo 8:1.

Antrame kėlinyje turkų agoniją užbaigė G. Pavliukianecas. Lietuvos rinktinės atakų lyderis realizavo du baudinius, pelnė vieną įvartį „iš žaidimo“ ir padidino persvarą iki dviženklės – 11:1. Pagal golbolo taisykles mačas buvo nutraukas, pergalė įskaityta Lietuvos rinktinei.

Nugalėtojams G. Pavliukianecas pelnė 8 įvarčius, J. Pažarauskas pasižymėjo 3 kartus.

„Džiaugiuosi komanda, šiandien atrodėme labai gerai. Džiaugiuosi, kad komanda kuo toliau, tuo geriau žaidžia, įvykdė planus ir gynyboje, ir puolime. Viską, ką buvome susitarę, jie idealiai įvykdė. Ir matosi rezultatas. Rytoj laukia finalas, kovosime dėl kelialapio į Paryžių. Tikiuosi, kad vyrai dar turės jėgų ir jas visas atiduos“, – sakė kol kas be nesėkmių Juodkalnijoje žygiuojančios komandos vyriausiasis treneris Klaidas Janeika.

„Labai smagu, nes pastaruoju metu mums pusfinalis vis pakišdavo koją. Atrodė, kad turkai yra vieni stipriausių šiame čempionate, bet mes buvome labai gerai susikaupę, demonstravome labai gerą gynybą. Tokio rezultato nesitikėjome. Man tai buvo gera gimtadienio dovana, taip pat ir visai mūsų komandai. Svarbiausia, kad šį kelialapį į finalą rytoj paverstume kelialapiu į paralimpines žaidynes. Stengsimės taip žaisti, kaip žaidėme pastarąsias kelias dienas. Manau, mums pavyks“, – kalbėjo J. Pažarauskas.

Kitame pusfinalyje Ukraina 7:3 nugalėjo Izraelį.

Finalas vyks šeštadienį, nuo 18.30 val.

Lietuvos rinktinė gina prieš dvejus metus Turkijoje iškovotą titulą. Iš viso lietuviai Europos čempionais yra tapę penkis kartus, o paralimpinėse žaidynėse be pertraukų dalyvauja nuo 2000 m. ir keturis kartus yra tapę prizininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją