Skanduote „Lietuva, Lietuva!“ publikos „Žalgirio“ arenoje pasitikta šokių ant ledo pora už savo ritminį šokį susilaukė 60,76 balo.

20-metė čiuožėja ir penkeriais metais vyresnis jos partneris – abu kauniečiai. Ir pasirodymas gimtajame mieste vykstančiose žemyno pirmenybėse jiems buvo ypatingas.

„Jausmas – sunkiai apibūdinamas. Publikos palaikymas buvo nuostabus, tos trys minutės prabėgo pernelyg greitai“, – įspūdžiais dalinosi P. Ramanauskaitė.

„Kažkas kitokio – žiauriai užvedė mus. Norėjosi parodyti daugiau, bet manau, susitvarkėme pakankamai gerai“, – sakė D. Kizala.

Pagal Joanos Jett dainas ritminį šokį atlikę čiuožėjai vėl negailėjo komplimentų naujiesiems savo treneriams Sarai Hurtado ir Kirilui Chaliavinui, su kuriais dirba Madride (Ispanija).

„Treneriai mus labai gerai nuteikė – sakė susikoncentruoti, kad „nesukietėtų“ keliai. Apskritai, treneriai daugiausiai lemia mūsų progresą – jie iškart pamatė mūsų silpnąsias vietas ir taisė jas“, – kalbėjo P. Ramanauskaitė.

Tiesa, nors balai kyla, iš karto po čiuožimo nebuvo aišku, ar to pakaks finalui Kaune.
Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala

Šiame sezone fiksuotas asmeninis rekordas – 62,34 balo – lietuviams išsyk būtų garantavęs vietą tarp 20 pajėgiausių duetų, galėsiančių šeštadienį tęsti varžybas ir pademonstruoti laisvąją programą.

Bet pusantro balo iki jo pritrūko – blogiausiu atveju, Lietuvos atstovams grėsė likti pirmiems „už brūkšnio“ – 21-oje pozicijoje tarp 33 Kaune susirinkusių duetų.

„Šiais metais varžovai – truputį stipresni, ir apskritai dalyvių – daugiau. Todėl patekti į finalą – šiek tiek sunkiau“, – svarstė D. Kizala.

„Bet kokiu atveju, džiaugiamės parodę geriausia, ką galėjome šiai dienai. Toks ir buvo mūsų prioritetas“, – pridūrė P. Ramanauskaitė.

Vis dėlto jie gali būti ramūs, nes Kaune čiuoš dar kartą.

Duris į finalą netrukus atvėrė Vengrijai atstovaujančių rusės Marijos Ignatjevos ir ukrainiečio Danilo Szemko prapultis: du griuvimai nubloškė aukščiau reitinguotą porą į rikiuotės galą.

Pernai Suomijoje vykusiame Europos čempionate P. Ramanauskaitė ir D. Kizala užėmė 17-ą vietą.

Pirmoji Lietuvos šokių ant ledo pora Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius ant ledo iščiuoš 16.50 val. ir uždarys pirmąją šios rungties varžybų dieną.

Laisvąją programą finalininkai Kaune demonstruos šeštadienį, nuo 18.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją