Anot, Lietuvos plaukimo federacijos, tai „fantastinis rezultatas!“ Ankstesnis rekordas nuo 2009 metų priklausė Pauliui Viktoravičiui – 48,84 sek.

Kanadoje S. Bilis dar varžysis 50 metrų laisvu stiliumi rungtyje.

S. Bilis penktadienį neplauks 100 metrų laisvu stiliumi rungties finale, o taupys jėgas dar vienam Rio „A“ normatyvui 50 metrų nuotolyje.

„Mes šiais metais labai didžiuojamės Simonu ir jo atliekamu darbu. Jis įvykdė Rio olimpiados normatyvą ir pagerino Lietuvos rekordą. Jis išeikvojo labai daug jėgų, atstovaudamas mūsų universitetui ir savo gimtinei Lietuvai. Jis siekia atstovauti Lietuvai Rio žaidynėse ir tikisi ten dar didesnės sėkmės“, - S. Bilio rezultatą komentavo jo treneris Toddas DeSorbo.

S. Bilis - geriausias NCAA Atlanto pakrantės konferencijos plaukikas. Jis prieš dvi savaites laimėjo 1 aukso, 4 sidabro ir 1 bronzos apdovanojimą pagrindinėse JAV NCAA varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)