Pirmasis Lietuvos ir Suomijos susitikimas Vantoje baigėsi kovingomis ir dramatiškomis lygiosiomis 20:20 (9:9). Atsakomosios rungtynės, po kurių paaiškės, kuri rinktinė tęs kovą dėl kelialapio į pasaulio čempionatą, vyks kovo 17 d. Alytuje.

Lietuvos rinktinei dvikovoje su suomiais vadovauja vyriausiojo rinktinės trenerio Gintaro Savukyno asistentai Egidijus Petkevičius ir Gintaras Paškevičius, nes G. Savukyno į rinktinę dėl nesuderintų varžybų tvarkaraščių neišleido jo treniruojamas Kataro sostinės Dohos „Al Arabi“ klubas.

Pirmas Suomijos ir Lietuvos rinktinių susitikimo kėlinys prasidėjo labai nerezultatyviai. Suomiai pirmi išsiveržė į priekį 3 min., o lietuviai pirmą savo įvartį pelnė ir išlygino rezultatą tik sužaidus 8 min. Iki pertraukos dažniau pirmavo šeimininkai, tačiau svečiai neleido atitrūkti ir kėlinys pasibaigė lygiosiomis 9:9.

Lietuvos rankininkai sėkmingiau pradėjo antrą kėlinį ir pora kartų buvo atitrūkę trimis įvarčiais 14:11 ir 15:12. Tačiau po lietuvių gautų 2 min. pašalinimų, šeimininkai išnaudojo kiekybinę persvarą ir išlygino rezultatą 15:15. Iki rungtynių pabaigos likus 5 min. suomiai buvo išsiveržę į priekį 20:18. Lietuvos rinktinei rungtynių pabaigoje pavyko išlyginti rezultatą 20:20.

Lietuvos rankininkai galėjo išplėšti ir pergalę. Tačiau aidint finalinei sirenai Beno Petreikio mestas kamuolys sudrebino varžovų vartų skersinį.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje žaidė Karolis Antanavičius pelnęs 5 įvarčius, Mindaugas Dumčius įmetė 4 įvarčius, Mantas Urvikis – 3, Benas Petreikis, Karolis Grigas ir Benas Butkus – 2, Aidenas Malašinskas ir Gerdas Babarskas – 1.

Geriausiu rungtynių žaidėju Lietuvos rinktinėje išrinktas vartininkas Giedrius Morkūnas, kuris atrėmė 15-a metimų iš 31-o (48 proc.).

Geriausiu Suomijos rinktinėje taip pat išrinktas vartininkas Mikaelis Makele, atrėmęs net 24-is lietuvių metimus iš 43-ijų (56 proc.). Suomijos rinktinei po 4 įvarčius pelnė Benjaminas Helanderis ir Maxas Granlundas, po 3 įvarčius įmetė Robinas Granlundas ir Sonis Syrjala.

„Atsižvelgiant į rungtynių eigą, rezultatas mums yra pozityvus. Su tokiu puolimu ir tokia metimų realizacija, lygiosios yra teigiamas rezultatas. Puolime turime žaisti produktyviau. Gynyboje buvo daug geresnis vaizdas. Nors suomiai daug puolė septyniese, mes su tuo gynyboje labai neblogai tvarkėmės. Labai gelbėjo ir puikiai žaidęs mūsų vartininkas. Giedrius kartais atremdavo fantastiškus metimus, tai kažkoks kosmosas.

Ko mums trūko, tai lengvų įvarčių, kai varžovai puldavo septyniese. Ties tuo reiks padirbėti prieš atsakomąsias rungtynes. Lietuvoje nebus lengviau. Turėsime kovoti dėl kiekvieno centimetro, dėl kiekvieno kamuolio. Visi koziriai dabar mūsų rankose, bet labai daug lems emocinis užtaisas ir labai laukiam kuo gausesnio žiūrovų palaikymo Alytuje“, – sakė rezultatyviausiai žaidęs K. Antanavičius.

„Pirmos rungtynės buvo tarsi žvalgyba ir varžovų įvertinimas. Buvome pasiruošę, kad jie daug atakuos septyniese. Su tuo neblogai susitvarkėme. Jų atakų lyderiai broliai Granlundai kartu realizavo tik 7-is metimus iš 25-ių. Prie to daug prisidėjo ir vartininkas. Aišku, kažkur reikėjo rizikuoti ir gynyboje praleidome jų atakų, nes daug gynėmės prieš didesnes pajėgas. Tam reikia ruoštis ir atsakomosiose rungtynėse. Jos tikrai nebus lengvesnės. Alytuje turime stoti į kietą kovą ir imti pergalę“, – teigė Lietuvos rinktinės kapitonas G. Babarskas.

Atsakomosios rungtynės vyks sekmadienį Alytaus arenoje. Lietuvos ir Suomijos rinktinių dvikovos nugalėtojai pateks į lemiamą pasaulio čempionato atrankos etapą ir jame gegužės mėnesį susitiks su Vengrijos rinktine.

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė pasaulio čempionate yra žaidusi vienintelį kartą. 1997 m. Japonijoje vykusiose planetos pirmenybėse Lietuvos rankininkai užėmė 10 vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją