Penktadienį finale tarp aštuonių šalių kvartetų ji užėmė septintą vietą, finišavusi per 7 min. 11,57 sek.

Rezultatas – prastesnis nei ryte, ir skaičiai iškalbingi: sulėtino visi keturi plaukikai. Bet šįkart jų į priekį jau nebegynė olimpinė svajonė.

„Jau apšilimo metu jaučiau, kad kūnas – sunkus, labai nelengva plaukti. Tiesiog stengiausi padaryti, ką šiandien galėjau. Svarbiausia padarėme ryte, buvome laimingi, o dabar tiesiog reikėjo pakentėti. Bet jau buvo sunkoka.

Visi „maniškiai“ – mano lygio plaukikai – ryte taupėsi, o aš variau, kiek galėjau. Dabar jie atsigriebė, tuo metu aš buvau išeikvojęs visas jėgas. Imant bendrai visą čempionatą, šįkart per visus startus turbūt palaikiau aukščiausią tempą karjeroje“, – komentavo komandos lyderis D. Rapšys.

„Tiesiog džiaugiuosi, kad federacija mus čia atvežė – pirmą kartą tokią didelę komandą. Tik šis paskutinis plaukimas galėjo mums būti geresnis“, – sakė T. Navikonis.

Jų kolegos buvo nusiteikę linksmiau.

„Viskas nuostabu, labai patiko varžybos. Reikia pasidžiaugti, kad apskritai turėjome galimybę dalyvauti. Ir sveikiname Lietuvą su Vasario 16-ąja, tikiuosi, ryte įteikėme gerą dovaną“, – šypsojosi T. Lukminas.

O labiausiai patenkintas, panašu, buvo paskutinis plaukęs R. Jazdauskas, finiše vos 8 šimtosiomis sekundės dalimis aplenkęs aštuntoje vietoje likusios Ispanijos atstovą Mario Molla.

„Įspūdinga. Manau, vakare geriau susivaldžiau, nebedrebėjo taip kojos. O pabaiga buvo tikrai smagi – kai pamatai priešą šalia savęs, ir lieka 25 metrai, tą likutį kovoti būna labai smagu. Ir labai džiaugiuosi, kad aplenkiau“, – neslėpė R. Jazdauskas.

Įdomu, jog visas estafetės kvartetas – iš vieno ir to paties Panevėžio.

„Tik trenerių dėka tai – sportininkai auga taip, kaip treneriai juos ugdo, kiek jiems atiduoda“, – neabejojo D. Rapšys.

Bet jis pats pernai treniruotis persikėlė į Šiaulius taip ir nesulaukęs, kada gimtinėje iškils 50 m baseinas, kurio statybos po ilgai trukusių tuščių kalbų prasidėjo 2022-ųjų pabaigoje.

„Aj dabar jau koks skirtumas – stato ar nestato... Visi jau kitur išvažiuoja. Kol pastatys, ateis kita karta“, – ranka numojo D. Rapšys.

Danas Rapšys

Delfi paprašytas apibendrinti čempionatą, asmeninį pasirodymą jame jau užbaigęs 28-erių pasaulio vicečempionas plaukiant 200 m laisvu stiliumi taip pat pasidžiaugė dėl kaip niekad gausios 13 plaukikų komandos.

Ir pagyrė penktadienį dėl ligos 200 m plaukimo krūtine finale nestartavusią Kotryną Teterevkovą.

„Pirmą kartą tokia komanda, geras čempionatas. Visi daug ko pasimokėme, ir olimpinį kelialapį iškovojome. Tikiuosi, ir toliau mūsų bus tiek daug, ir visi kovosime.

Kaip ir viskas buvo gerai, tik gaila Kotrynos, susirgo... Taip jau būna. Aišku, klausimas, ar galėjo bent kiek plaukti, kad pasiimtų tą aštuntą vietą. Bet, kaip sportininkė, ji pasirinko labai garbingai – ne tiesiog nuplaukti ir pasiimti pinigus, o kažkam suteikti šansą pakovoti vietoje savęs“, – pažymėjo D. Rapšys.

Finale K. Teterevkovą pakeitė pirmoji atsarginė iš Brazilijos Gabrielle Silva, atplaukusi septinta.

Primename, kad Lietuvos kvartetas rytinėje atrankoje užėmė penktą vietą tarp 15 komandų, net 11 sek. pakoregavęs šalies rekordą (7 min. 9,97 sek.). Tokio rezultato pakako užsitikrinti kelialapį į Paryžiaus olimpinių žaidynių estafetes.

Tuo metu finalą vainikavo atkakli kova tarp prizininkų iki pat finišo. Ją laimėjo kinai, vos 0,10 sek. įveikę korėjiečius ir 0,24 sek. – amerikiečius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją