Tik vieneriose rungtynėse bus galima pasigesti motyvacijos, tuo metu kitose arenose ekipos aiškiai žinos dėl ko kovoja. Tokia reguliaraus sezono pabaiga išties džiugina. Visos lemiamos kovos šeštadienį vyks panašiu laiku. Taip pat vis dar laukiame pirmų lygiųjų šiame sezone.

Klaipėdos „Dragūnas“ - Alytaus „Almeida-Stronglasas“ (13.30 val. „Neptūno“ sporto salė)

Be jokios abejonės tai yra svarbiausia turo dvikova, kurios metu paaiškės reguliaraus sezono nugalėtojas, kuris pusfinalyje išvengs pastaruoju metu siautėjančio Kauno „Granito“, o finale turės namų aikštės pranašumą. Žinoma, visa tai su sąlyga, kad pavyks sėkmingai įrodyti favoritų statusą atkrintamose kovose. Pirmą tarpusavio dvikovą laimėjo klaipėdiečiai rezultatu - 22:21.

Alytiškiams atsirevanšavus bent dviem įvarčiais, jie taptų nugalėtojais ir turnyro lentelėje. Kad jie tą gali padaryti, jau buvo įrodyta LRF taurės pusfinalyje. Tuomet toje pačioje „Neptūno“ salėje čempionai buvo įveikti. Dvikovai žavesio prideda ir tai, kad Alytaus rankininkai šiemet dar nė karto nepralaimėjo išvykoje, o klaipėdiečiai namie. Lygiosios šią tendenciją pratęstų ir būtų palankios čempionams.

Prognozė: 45-20-35

Varėnos „Ūla“ - Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“ (14.00 val. „Ąžuolo“ gimnazija)

Rungtynės, kuriose pergalės reikia abiem ekipoms. Puikiai finišuojanti Varėnos „Ūla“ turi galimybę užimti septintą reguliaraus sezono lentelės vietą ir aplenkti Panevėžio klubą (tarpusavio rungtynių pranašumą turi panevėžiečiai). Šiauliečių tikslai dar ambicingesni. Jie šiuo metu kovoja dėl penktos pozicijos su VHC „Šviesa“ (tarpusavio rungtynių pranašumą turi šiauliečiai).

Įdomumo kovoms dėl minėtų pozicijų prideda ir tai, kad ekipos turės ne tik pačios gerai sužaisti, bet ir laukti palankaus rezultato iš kitų arenų. Pirmą tarpusavio dvikovą minimalia persvara laimėjo būsimų rungtynių svečiai – 27:26.

Prognozė: 30-20-50

Utenos HC „Utena“ - Vilniaus VHC „Šviesa“ (14.00 val. Daugiafunkcinis sporto kompleksas)

Utenos ekipa liks lentelės dugne, tačiau namuose paprastai ši ekipa parodo charakterį, o tai nėra geras ženklas pergalės sieksiantiems vilniečiams. Jiems ne tik reikia iškovoti taškų, bet ir tikėtis, kad juos barstys anksčiau minėta „SM Dubysa-Gubernija“ ekipa. Tik tokiu atveju jie gali pagerinti savo pozicijas ir pakilti į penktą vietą. Šešta vieta reikštų, kad atkrintamose teks susitikti su Kauno ekipa. Vilniečiai, ko gero, labiau norėtų derbio su HC „Vilniumi“. Tuo metu Utenos ekipa žaidžia paskutines sezono rungtynes, o tai gali leisti jiems dar labiau atsipalaiduoti ir pridaryti problemų vilniečiams bei pagelbėti šiauliečiams.

Prognozė: 25-10-65

Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ - HC „Grifas-Sporto gimnazija-KKSC“ (14:00 LSMU VA sporto salė, Tilžės g. 18, Kaunas)

Trečioje pozicijoje įsitvirtinęs „Granitas“ pastarosiomis savaitėmis daugiau dėmesio skyrė Baltijos rankinio lygai, kur pasirodė sėkmingai ir pateko į finalo ketvertą. Atsipalaidavimas vietos fronte vos nesibaigė netikėtu pralaimėjimu praėjusiame ture Šiaulių ekipai. Panevėžiečiai tikėsis, kad „Granitas“ ir vėl padarys tokią pačia klaidą ir pabandys įkasti gerokai stipresniam varžovui. Bus sunku tikėtis, kad kauniečiai sužaistų dvejas prastas rungtynes iš eilės su komandomis, kurias privalo įveikti. Tad svečiams lengva nebus. Pergalė jiems garantuotų septintą vietą galutinėje čempionato įskaitoje, priešingu atveju galima nukristi laipteliu žemiau.

Prognozė: 70-10-20

Pasvalio „Kurana-SM“ - Vilniaus HC „Vilnius“ (13.00 val. „Pieno žvaigždžių“ arena)

Pasvaliečiai tikrai liks devinti, o vilniečiai – ketvirti. Vienos iš nedaugelio ekipų, kurios žino savo tikslią vietą turnyro lentelėje nepriklausomai nuo rungtynių baigties. Tikėtina, kad tokia situacija leis HC „Vilniui“ kiek atsipalaiduoti ir patausoti savo lyderius atkrintamoms kovoms, tad šeimininkai šansą tikrai turės. Jaunai ir ambicingai Pasvalio ekipai nedaug trūko, kad patektų į atkrintamas. Šeštadienį jiems šansas paskutinį kartą šiame sezone nudžiuginti savo žiūrovus. Taupyti savo jėgų nebėra kam, priešingai nei vilniečiams. Pirmose rungtynėse triumfavo vilniečiai - 37:23.

Prognozė: 35-15-50

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)