Joje pirštines surems Lietuvos garbę ginsiantis Europos muai tai čempionas Sigitas Gaižauskas ir Baltarusijos čempionas bei „Wako“ Europos kikbokso čempionato prizininkas Pavelas Šelestas.

Pasak renginio organizatorių, nors ir Lietuvoje yra pajėgių kovotojų mesti pirštinę S. Gaižauskui, šiam turnyrui paraiškų dalyvauti Lietuvos sportininkai nepateikė.

„Labiausiai nustebino tai, kad norą dalyvauti vienas pirmų pareiškė užsienio sportininkas, kuris kreipėsi su prašymu suteikti dar vieną progą įrodyti, kad jis vertas pergalės prieš Lietuvą“, – kalbėjo Lietuvos muai tai sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas.

Europos čempionas S. Gaižauskas jau ne kartą yra dalyvavęs „Powerfight“ pirmtakų tarptautinėse „Bestfight“ ir „Bigfight“ turnyrų dvikovose.

„Džiugu, kad dvikovų sportu Lietuvoje domisi plačioji visuomenė ir tokie renginiai jau patampa tradicija“, - teigė dvikovų sporto pradininkas Lietuvoje Romualdas Navickas.

Artėjanti dvikova – paskutinis S. Gaižausko pasirodymas Lietuvos ringe šį sezoną. Iš kart po turnyro sportininkas vyksta į pačią pasaulio muai tai tėvynę. Tailande S. Gaižauskas kartu su Deividu Danyla tobulins savo įgūdžius su tikraisiais šios sporto šakos meistrais.

„Labai džiaugiuosi atsivėrusiomis galimybėmis ir ketinu išnaudoti kiekvieną sekundę. Esu pasiryžęs sunkioms ir varginančioms treniruotėms ir tikiuosi, kad tai man padės ateityje siekiant užsibrėžtų tikslų. Bet prieš tai – manęs dar laukia viena nenuspėjama ir daug pasiruošimo reikalaujanti dvikova Lietuvoje“, – įspūdžiais dalinosi S. Gaižauskas.

S. Gaižauskas dėl paskutinės šį sezoną kovos nerimauja ne veltui – pakėlęs jo mestą pirštinę priešininkas – toli gražu ne iš silpnųjų. Ištvermės ir pasitikėjimo savimi nestokojantis P. Šelestas jau spėjo įrodyti savo vertę „Powerfight“ starte, vykusiame sausio 31 d. Į ringą vakaro superdvikovoje stojęs su viso pasaulio tarptautinėse arenose gerai žinomu, profesionalų muai tai, K-1 ir MMA turnyrų daugkartiniu nugalėtoju Vaidu Valančiumi, baltarusis sunkiai nusileido namų sienų palaikomam Lietuvos atstovui. Vis tik įtempta ir su kiekviena sekunde vis labiau nenuspėjama dvikova tąkart pasibaigė lietuvio pergale.

„Neabejoju, kad priešininkas iš Baltarusijos padarys viską, norėdamas išnaudoti suteiktą progą ir įrodyti savo pranašumą prieš Sigitą, tačiau esu tikras, kad mano auklėtinio patirtis užkirs kelią lengvam šio užmojo išsipildymui“, - būsimos dvikovos įžvalgomis dalinosi Lietuvos muai tai rinktinės treneris Marius Misiūnas.

Ar prieš išskrisdamas į Tailandą S. Gaižauskas sugebės baltarusiui dar kartą įrodyti Lietuvos kovotojų pranašumą ir išplėšti pergalę, paguldydamas priešininką ant menčių, ar P. Šelestas pasieks revanšą – galėsime išvysti vasario 28 d. Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)