Rinktinė ir šios amžiaus grupės čempionatas į Elektrėnus grįžta po aštuonerių metų pertraukos.

Kaip ir 2007 metais, Lietuvos komandai Elektrėnuose teks susidurti su Korėjos, Nyderlandų komandomis. Taip Lietuvoje vyksiančiame čempionate žais Vengrijos, Kroatijos, Estijos komandos.

Lietuvos U-20 rinktinė pasiruošimą čempionatui pradės gruodžio 6 dieną Elektrėnuose. Tądien į Lietuvą sugrįš didžioji dauguma ledo ritulininkų, kurių nemažai rungtyniauja JAV ir Kanados lygose. Tą pačią dieną vakare jau įvyks treniruotė, o po dienos vyks net trys treniruotės, kurių viena – gimnastikos salėje.

Gruodžio 9 dieną rinktinė sužais draugiškas rungtynes su į Lietuvą gerokai anksčiau nei įprasta prieš čempionatą atvyksiančia Korėjos U-20 rinktine.

Dar po dienos rinktinės laukia akistata su Latvijos čempionate rungtyniaujančia Jelgavos „Zemgale/LLU“ komanda, kurią treniruoja U-20 vyriausiasis treneris latvis Aigaras Ciprusas, o joje žaidžia lietuviai Danielius Nomanovas ir U-20 rinktinės kandidatas Ilja Četvertakas.

Gruodžio 13 dieną ryte rinktinė persikels į Vilnių, kur kartu su visomis čempionate dalyvaujančiomis komandomis apsigyvens „Europa City“ viešbutyje.

„Visi kandidatai į rinktinę sveiki, pasiruošę ginti Lietuvos garbę ir planuoja atvykti. Kol kas yra klaustukų dėl Artūro Laukaičio („Atlanta Capital“, NA3HL lyga, JAV) galimybių atvykti. Čempionate tikimės didelio žiūrovų susidomėjimo, kadangi pastaruoju metu rinktinė demonstravo neblogus rezultatus, o jaunimo čempionatas Lietuvoje vyko senokai“,- hockey.lt sakė rinktinės vadovas Vaidas Budrauskas.

Ledo ritulio specialistai stipriausiomis čempionato komandomis įvardija Vengriją ir Korėją. Vengrai, kurių šalyje tikras ledo ritulio bumas, pateko į vyrų elito divizioną, jaunimo rinktinės kasmet stiprėja.

Korėjos ledo ritulys visuomet pasižymėjo greičiu ir žaibiškais sprendimais, tačiau tai neturėtų gąsdinti lietuvių, kurie pernai Estijoje analogiškame čempionate įveikė Korėją 5:1.

„Matau dvi rinktines, kurios turėtų išsiskirti iš kitų ekipų – Vengrija ir Korėja. Vengrai turėtų būti stipri komanda, tačiau kokia ji bus, pamatysime tik čempionato pradžioje. Sunku nuspėti kokio pajėgumo bus nauji, ateinantys ledo ritulininkai, kurie pakeis išėjusius iš rinktinės. Žinoma, žaisti reiks su visomis varžovėmis, tačiau šias dvi norėčiau išskirti iš visų kitų“,- apie varžovus artėjančiame čempionate kalbėjo vyriausiasis rinktinės treneris A. Ciprusas.

Šiais metais rinktinės kandidatų sąraše yra devyni 19-os metų ledo ritulininkai, kurie U-20 čempionatuose žaidžia ne pirmus metus ir gerai žino ko galima tikėtis iš tokio lygio varžybų. Rinktinės vyriausiasis treneris perspėja, jog šiame čempionate žaisti bus dvigubai sunkiau.

„Nenorėčiau pavardėmis išskirti nieko, tačiau yra grupė ledo ritulininkų, kurie turėtų būti komandos vedliais. Nereikia žiūrėti į lygų pavadinimus ar klubus, kuriuose žaidėjai žaidžia. Šiame čempionate viską lems tai, kiek žaidėjai norės aukoti dėl šalies, komandos, draugų. Taip pat jau reikia pradėti ruošti žaidėjus tam, jog šis čempionatas bus dvigubai sunkesnis. Namuose visada daugiau emocijų, spaudimo ir atsakomybės, tad lengva nebus“, - apie artėjančius iššūkius priminė A. Ciprusas.

Rinktinės kandidatais kviečiami 29 ledo ritulininkai. Namų arenoje Lietuvos garbę gins 20 žaidėjų ir 2 vartininkai.

Praėjusiame čempionate Estijoje Lietuvos rinktinė į priekį praleido tik Didžiąją Britaniją ir grupėje užėmė antrąją vietą, surinkusi tiek pat taškų kaip ir Korėja.

Komandos kandidatų sąrašas

Žaidėjas Pozicija Metai Klubas

Protčenko Edgar G 18 S. Muskoka Shield, CAN
Gaidauskas Aurimas G 19 Energija
Čypas Domantas G 19 Wichita Falls, USA
Jasinevičius Jaunius G 19 Harnosand, SWE
Gusevas Kostas G 16 SKA, St. Petersbourg, RUS
Benilov Daniel G 18 Glacier Yetis, USA
Jonuška Lukas G 17 HK Liepajas Juniors, LV
Četvertak Ilja P 18 HK Zemgale, LV
Vitte Donatas P 19 ESC Paderborn, GER
Bisturys Dominykas P 19 Geležinis Vilkas
Laukaitis Artur P 18 Atlanta Capital, USA
Kuzminov Denis P 17 S.Maryland Sabres, USA
Kudrevičius Laisvydas P 16 Energija
Trukšnys Ernestas P 19 Juodupė
Krakauskas Vilius P 19 HK Liepajas Juniors, LV
Kaleinikovas Markas P 17 HK Liepajas, LV
Bogdziul Dominik P 17 Rochester IceHawk
Boroška Edvinas P 18 Energija
Krakauskas Emilijus P 18 EHC Biel 20, SUI
Četvertak Deivid P 19 Altrincham Aces, GB
Bazys Rokas P 19 Geležinis Vilkas
Bučys Vilius P 16 TPS U18, FIN
Žukauskas Lukas P 17 Harnosand J18, SWE
Šalajev Roman P 17 HK Liepajas Juniors, LV
Pavliukov Artur V 18 Hockey Punks
Guliakas Tadas V 17 Baltų Ainiai
Karla Elvinas V 16 Harnosand J18, SWE

Oficialūs asmenys

Cipruss Aigars Treneris
Aleinikovas Arūnas Trenerio asistentas
Kieras Mindaugas Trenerio asistentas
Berzinš Eriks Techninis darbuotojas
Dubrovskij Piotr Kineziterapeutas
Budrauskas Vaidas Komandos vadovas

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)