Kovo pabaigoje pasiruošimą pasaulio čempionatui pradėjusi Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė trečiadienį surengė paskutinę treniruotę pasiruošimo stovyklos metu. Po mėnesį laiko trukusių treniruočių buvo priimti ir paskutiniai sprendimai dėl galutinės sudėties: rinktinės vyriausias treneris Ronas Pasco ir jo asistentai Arūnas Aleinikovas bei Mindaugas Kieras paskelbė galutinį žaidėjų 23-uką vyksiantį į pasaulio čempionatą.

Net šešiems į pasaulio čempionatą vyksiantiems žaidėjams tai bus nauja patirtis: vartininkams Elvinui Karlai ir Arkadijui Grigaravičiui-Reyzinui, gynėjams Matui Mikalauskui ir Simonui Valivoniui bei puolėjams Marijui Dumčiui ir Dovydui Laimučiui tai bus pirmoji patirtis pasaulio vyrų čempionate.

Paskutinysis į pasaulio čempionato traukinį įšoko Emilijus Krakauskas. Rezultatyviausias praėjusio čempionato rinktinės žaidėjas pirmose šio sezono rungtynėse patyrė sunkią traumą, dėl kurios jis buvo priverstas praleisti visas likusias sezono kovas Šveicarijos lygoje. Visgi puolėjas spėjo laiku atsistatyti ir kartu su rinktine išvyks į Notingamą kautis planetos pirmenybėse.

Primename, kad pasiruošimo ciklo metu Lietuvos rinktinė sužaidė keturias kontrolines rungtynes. Su Estijos ledo ritulininkais buvo pasidalinta po pergalę 4:5 ir 3:1 , o Ukrainos atstovams nusileista 3:4 ir 1:5.

Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė savo pasirodymą pasaulio čempionate pradės jau balandžio 29 dieną. Lietuvių laukia akistatos su Lenkijos, Rumunijos, Didžiosios Britanijos, Italijos ir Pietų Korėjos komandomis.