Lietuvos sunkiaatečiui skirta dvejų metų diskvalifikacija, iš kurios metai jau beveik praėjo.

Primename, kad A. Didžbalio šlapimo mėginyje, paimtame praėjusį pavasarį Turkijoje vykusio Europos sunkiosios atletikos čempionato metu, rasta medžiagų, kurios viršija leistiną normą.

Liepą gavus A mėginio tyrimo rezultatus, svorio kategorijos iki 94 kilogramų varžybose startuojantis lietuvis buvo suspenduotas, iš jo atimtas Europos vicečempiono titulas.

B. Vyšniauskas tuomet neigė, kad dopingą jo auklėtinis vartojo sąmoningai, pats sportininkas taip pat tikino nežinantis, kodėl jo dopingo testas buvo teigiamas.

Likusi be A. Didžbalio pelnytų olimpinės atrankos reitingo taškų, Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinė taip pat prarado vienintelę vietą Londono žaidynėse ir galimybę vietoje A. Didžbalio pasiųsti kitą sportininką.

Iki tol didžiausias A. Didžbalio karjeros laimėjimas buvo 2011 metais pelnytas Europos pirmenybių bronzos medalis.

A. Didžbalis – trečiasis nepriklausomos Lietuvos sunkiaatletis, įkliuvęs dopingo kontrolei. 1997-ais Ramūnas Vyšniauskas buvo diskvalifikuotas dvejiems metams, 2006-ais nubausta buvo Dovilė Blažiūnaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)