Kol Andrius Gudžius ir Mykolas Alekna rungėsi disko metimo sektoriuje, 400 m barjerinio bėgimo rungtyje tradiciškai lygių neturėjo pasaulio rekordininkas Karstenas Warholmas.

27-erių norvegas laimėjo įveikęs nuotolį per 47,57 sek.

Iki geriausio jo karjeros rezultato trūko daugiau nei pusantros sekundės, bet oro sąlygos sekmadienį Švedijos sostinėje neleido galvoti apie rekordus.

O finišuojant K. Warholmą sutrikdė ir nekviesti įsibrovėliai.

Keturi klimato kaitos aktyvistai sugebėjo patekti ant bėgimo takų ir užėmė pozicijas likus maždaug 10 m iki finišo.

Trys iš jų skersai trasą ištempė du transparantus, o ketvirtasis, panašu, viską filmavo.

K. Warholmas bėgo savo mėgstamu kraštiniu taku ir aplenkė protestuotojus iš netikėtumo tik kiek prilėtinęs žingsnį. Bet kitiems bėgikams teko įveikti nenumatytą kliūtį – ir, kitaip nei barjerų atveju, peršokti jie nemėgino, o tiesiog rėžėsi į transparantus, išversdami iš „klumpių“ juos laikiusius aktyvistus.

Labiausiai pristabdytas buvo dėl antros vietos kovojęs italas Alessandro Sibilio, kurį spėjo aplenkti ne tik Kyronas McMasteris iš Mergelių salų, bet ir estas Rasmusas Magi.

Laimei, nė vienas nepatyrė traumų, nors bėgant įmirkusia danga tokia rizika atrodė visiškai reali.

Todėl kuomet sulaikyti protestuotojai buvo vedami iš stadiono, tribūnos švilpė ir ūžė iš nepritarimo. Pranešama, kad tą patį kartu su didžiąja publikos dalimi darė ir nugalėtojas K. Warholmas.

Protestuotojai sutrikdė 400 m barjerinio bėgimo rungtį Deimantinėje lygoje

„Protestuoti galima, bet tik ne tokiu būdu. Tai buvo nepagarbu kitų žmonių, besistengiančių kuo geriau atlikti savo darbą, atžvilgiu“, – vėliau komentavo Tokijo olimpinis ir dukart pasaulio čempionas, kuris šio sezono Deimantinės lygos bendrojoje įskaitoje užima trečią vietą.

Dėl lietaus Stokholmo etapas užsitęsė pusantros valandos ilgiau nei planuota – organizatoriai laukė, kol debesys prasisklaidys, kad nereikėtų atšaukti šuolių su kartimi varžybų.

Kaip ir tikėtasi, jas galiausiai be vargo laimėjo vietos publikos herojus Armandas Duplantisas, nesėkmingai mėginęs įveikti ir sau pačiam priklausantį pasaulio rekordą (6,22 m).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)