Iš stipriausio Prancūzijos „Starligue“ diviziono iškrito „Istres“ komanda, kurioje žaidė Lukas Simėnas. „Istres“ liko priešpaskutinėje 15-oje vietoje. Tai lėmė ir L. Simėno atsisveikinimą su klubu.

Paskutiniame ture „Istres“ lemiamoje kovoje namuose 30:38 pralaimėjo penktą vietą užėmusiai „Nimes“ ekipai. L. Simėnas pelnė 2 įvarčius. Šį sezoną Prancūzijos čempionate per 23-ejas rungtynes lietuvis surinko 24 įvarčius.

„Sezono pradžioje pagrindinis vaidmuo man buvo numatytas gynyboje. Įpusėjus sezonui pradėjau daugiau žaisti ir puolime. Ko man labiausiai trūko, tai daugiau minučių aikštėje. Negaudavau daug žaisti. Be to, prisidėjo ir traumos, dėl kurių teko praleisti septynerias čempionato rungtynes, – rankinis.lt sakė L. Simėnas. – Komanda čempionatą pradėjo prastai. Nors antroje sezono dalyje pradėjome žaisti kokybiškiau, tačiau rungtynėse, kurias turėdavome laimėti, galiausiai baigdavome tik lygiosiomis arba likdavome be taškų. Ir tokių rungtynių buvo ne vienos. Tų taškų ir pritrūko, kad išliktume lygoje. Panaši situacija buvo ir praėjusiame sezone. Tačiau tada čempionatą baigėme trimis pergalėmis iš eilės ir sugebėjome išlikti aukščiausioje lygoje. Antrus metus iš eilės to pakartoti nepavyko“.

Nuo 2021 metų gruodžio „Istres“ komandoje žaidusio L. Simėno sutartis su Prancūzijos klubu baigėsi ir nebus pratęsta.

Prastai sezonas susiklostė ir „Aix“ klubui, kurį prieš šį sezoną papildė Gerdas Babarskas, perėjęs iš kitos Prancūzijos ekipos „Chambery Savoie“.

Praėjusio sezono prizininkai „Aix“ rankininkai užėmė tik 11-ą vietą. Ketvirtą pagal dydį biudžetą Prancūzijos lygoje – daugiau negu 6 mln. eurų – turėjusiam „Aix“ klubui tai blogiausias rezultatas per pastaruosius septynis sezonus.

Paskutiniame ture be G. Babarsko žaidęs „Aix“ namuose 31:33 pralaimėjo čempionui „Paris Saint-Germain“. G. Babarskas negalėjo padėti savo komandai dėl tėvo – legendinio Kauno „Granito“ rankininko Valiaus Babarsko mirties. Šį sezoną per 26-erias rungtynes G. Babarskas pelnė 31 įvartį.

Turtingiausias pasaulio rankinio klubas, net 16 mln. eurų biudžetu disponuojantis PSG Prancūzijos čempionu tapo jau devintą kartą iš eilės ir dešimtą istorijoje.

PSG gretose Prancūzijos čempionato auksą iškovojo ir 215 cm ūgio latvių milžinas Dainis Krištopanis, lenkas Kamilis Syprzakas.

Unikalų pasiekimą užfiksavo PSG ir Prancūzijos rinktinės legenda Nikola Karabatičius. Jis nacionalinių čempionatų nugalėtoju tapo jau 21-ą kartą.

N. Karabatičius 15 kartų tapo Prancūzijos čempionu (8 sykius su PSG ir 7 su „Montpellier“), 4 kartus laimėjo Vokietijos čempionatą su „Kiel“ klubu ir dukart su „Barcelona“ triumfavo Ispanijos čempionate.

39-erių rankininkas per visą savo karjerą nacionalinio čempionato nelaimėjo tik kartą, kai 2013 metais antrą sezono pusę žaidė „Aix“ gretose.

Tuometėje Jugoslavijoje gimęs, bet Prancūzijos rinktinei atstovavęs N. Karabatičius su klubais ir rinktine iš viso iškovojo net 70 titulų. Skambiausi jų – triskart laimėtas olimpinio čempiono titulas, keturiskart – pasaulio čempionato ir triskart Europos čempionato auksas bei tris kartus laimėta EHF Čempionų lyga.

N. Karabatičius laikomas vienu geriausiu ar net pačiu geriausiu pasaulio rankininku per visą istoriją. Geriausiu planetoje jis buvo išrinktas tris kartus – 2007, 2014 ir 2016 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją