Labai džiaugiuosi šiuo pasiekimu, kadangi Kudo Lietuvoje praktikuojama tik 10 metų, o Japonijoje ar Anglijoje tai labai populiari sporto šaka“, - teigia trečiąją vietą iškovojęs lietuvis.

„Kudo, pirmiausiai, yra kelias ugdyti savo valią, charakterį ir discipliną, o ne smurto ar tik fizinės jėgos propagavimas. Šis kovos menas apima ne tik fizinį pasirengimą, bet ir vidinę sportininko dvasią“, - sako T. Šviažas.

Pasaulio Kudo čempionatas yra laikomas prestižinėmis varžybomis ir yra rengiamas kas 4-erius metus Japonijos sostinėje Tokijuje. Gerai žinomas Rytų kovos menų meistras Azumi Takaši kartu yra ir Tarptautinės Kudo Federacijos (International Kudo Federation) prezidentas.

Kudo, išvertus iš japonų kalbos reiškia atviros sąmonės kelią. Tai universali fizinio bei dvasinio savęs tobulinimo sistema, skirta harmoningos asmenybės, studijuojančios Kudo, formavimui bei ugdymui.

Kudo šaknys prasideda iš Daido-Juku karatė. Kudo - skirtingų kovos menų sintezė, apjungianti karatė, Tai boksą, džiu-džitsu ir boksą.

Šia sporto šaka galima užsiiminėti nuo pat mažumės (T. Šviažo jauniausias auklėtinis – vos 4 metų).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją