Tarp suaugusiųjų sėkmingai pasirodė Karolis Dombrovskis, kurio rezultatus vainikavo kvietimas į prestižines „Nordic Festival“ varžybas, rengiamas daugkartinio olimpinio čempiono Martino Fourcade'o.

K. Dombrovskis supersprinte užėmė 18 vietą (šaudymas 0+1+1+2), o sprinte – 14-ąją (1+0). Pagal rezultatus šiose dvejose rungtyse Lietuvos biatlonininkas pateko 30 geriausių, kurie dalyvavo Gala bendro starto varžybose – jose mūsiškis finišavo 13-as (0+1+1+1).

„Visų pirma, džiaugiuosi, kad galėjau dalyvauti šiame čempionate ir galėjau kovoti. Nežiūrint į tai, kad tai yra vasara, ne žiema, po praėjusio sezono man tai svarbus žingsnis. Užimtos vietos iš dalies tenkina, bet žinau, kad galėjau žymiai geriau ir žymiai aukščiau. Šiek tiek liūdina šaudymo greitis, kurį kol kas sunkiai sekasi padidinti. Pavyzdžiui, su estu Zahna sprinte ir bendrame starte važiavome beveik vienodu greičiu, bet jo vietos daug aukštesnės – vien dėl šaudymo greičio bei taiklumo. Jei šaudymas būtų idealus, būtų buvę galima kovoti dėl medalio. Nors ir teorinė galimybė, bet ji džiugina“, – komentavo K. Dombrovskis.

Nors įprastai pasaulio vasaros biatlono čempionatus praleidžia dauguma elito sportininkų, šįkart pajėgiausias komandas į Rūpoldingą delegavo ne tik vokiečiai, bet ir švedai, čekai, italai. Du aukso medalius nuskynė Dorothea Wierer, laimėjusi supersprintą bei bendro starto rungtį, o jos komandos draugė Lisa Vitozzi tapo čempione sprinto varžybose. Tarp vyrų dviem aukso medaliais pasidabino švedas Sebatianas Samuelssonas (sprintas, bendras startas), o supersprinte triumfavo vokietis Philipas Hornas.

„Čempionatas pakėlė nuotaiką, buvo daug sportininkų, su kuriais kovoju pasaulio taurės varžybose žiemą, galėjau su jais pasilyginti ir mačiau, kad esu šalia jų lygio. Nenoriu akcentuoti vasaros, čia tik parengiamasis laikotarpis, bet tai vis tiek svarbu. Tikiuosi, kad šie startai priduos pasitikėjimo ir noro, – sakė K. Dombrovskis. – Man atmosfera labai patiko, buvo pakankamai daug žiūrovų. Įtakos turėjo, kad nebuvo suvaržymų, pagaliau nereikėjo dėvėti tų kaukių – šioks toks išsilaisvinimas.“

Ryškiausios planetos biatlono žvaigždės rugsėjo 3 dieną Ansi (Prancūzija) dalyvaus daugkartinio olimpinio čempiono Martino Fourcade‘o organizuojamose „Nordic Festival“ varžybose. Jau anksčiau kvietimo dalyvauti sulaukė Lietuvos rinktinės lyderis Vytautas Strolia, tuo tarpu K. Dombrovskis nugvelbė vieną iš trijų kelialapių, skirtų pasaulio vasaros čempionate sėkmingiausiai pasirodžiusiems dalyviams.
„Iš karto po bendro starto gavau žinutę iš Simono Fourcade‘o, kad pakliuvau tarp trijų laimingųjų, kurie gavo kvietimus pagal tos rungties rezultatus. Su treneriais pasitarėme ir parodžiau norą, kad norėčiau dalyvauti. Tai neeilinis renginys ir gavus kvietimą norisi dalyvauti, atstovauti save ir savo šalį“, – džiaugėsi K. Dombrovskis.

Pasaulio vasaros biatlono čempionate sėkmingai pasirodė ir Natalija Kočergina. Pjongčango olimpinių žaidynių dalyvė supersprinte buvo 30-a (1+2+1+2), sprinte – 24-a (0+0), o bendro starto varžybose – 30-a.