Ieva Serapinaitė B pogrupyje liko 10 ir į finalą nepateko. Titas Puronas ir Paulius Vagnorius taip pat dalyvavo pasaulio taurės kvalifikacijoje, tačiau į pusfinalius nepateko. Atrankoje Paulius bendroje įskaitoje liko 15-as, Titas – 18-as.

Po fechtavimo ir plaukimo rungčių, Laura Asadauskaitė bėgimo ir šaudymo rungtį pradėjo 9-a (iš pogrupio į finalą patenka 9 sportininkės).

„Teko pakovoti. Pirmuosius ratus bėgau iš visų jėgų, paskui supratusi, kad jau viskas gerai, šiek tiek atleidau“, – prisipažino Laura Asadauskaitė. Ji pusfinalyje finišavo 7-a ir kovas tęs šeštadienį.

Gintarė Venčkauskaitė finišavo iškart po Lauros 8 vietoje ir į finalą taip pat pateko.

Elzbieta Adomaitytė ir Ieva Serapinaitė varžėsi antrame pogrupyje. Elzbieta finišavo 9 ir pateko į finalą.

I. Serapinaitė nuo Elzbietos atsiliko 8 taškais, finišavo 10-a ir baigė pasirodymą šiame pasaulio taurės etape.

„Nuo pat bėgimo pradžios pasileidau visu pajėgumu ir kovojau dėl kiekvieno metro,” – sakė apie olimpines žaidynes svajojanti Elzbieta.

„Dar nežinau ar Paryžius, ar Los Andželas, bet atiduosiu viską, kad patekčiau tarp geriausių pasaulio atletų,” – pridūrė penkiakovininkė.

Elzbieta Adomaitytė

Pasaulio taurės etapas – pirmosios šio sezono varžybos, kuriose sportininkai renka olimpinio reitingo taškus. Reitingo taškai nulemia, kuris iš sportininkų vyks į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Kol kas Lietuvos sportininkės yra iškovojusios vieną bilietą į olimpines žaidynes. Antrąją gali iškovoti laimėję pasaulio taurės finalą (1 kvota) ir pasaulio čempionatą (3 kvotos), kurie įvyks gegužę ir birželį, arba pagal olimpinį reitingą (6 kvotos). Lietuviai vyrai kol kas neturi nė vieno iš dviejų galimų bilietų. Iš 72 olimpinių kvotų dar yra likę 28 bilietai (14 vyrams ir 14 moterims).

Iki sekmadienio vyksiančiose varžybose dalyvauja daugiau nei 170 atletų iš 45 pasaulio šalių. Vyrų konkurencija tradiciškai šiek tiek didesnė nei moterų: 90 vyrų atletų ir 83 moterys. Istoriniu požiūriu Kaire vykstantys pasaulio taurės etapai buvo palankūs lietuviams: čia lietuviai yra iškovoję 6 aukso medalius (2019 m. Justinas Kinderis, 2015, 2014 ir 2009 m. L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė, 2010 m. Edvinas Krungolcas, 2008 Andriejus Zadneprovskis).

Pasaulio taurės etapo finalas vyks kovo 9 d. šeštadienį. Jojimas numatytas 9 val. Lietuvos laiku, fechtavimas – 11:05 val., plaukimas – 11:35 val., bėgimo bei šaudymo rungtis – 12:05. Tiesioginę transliaciją bus galima stebėti: https://uipm.tv/. Rezultatus galima rasti čia.