Pasiruošimas regatai mūsų buriuotojams nepagailėjo netikėtų iššūkių, juos žada ir ateinančių dienų oro prognozės. Nepaisant to, pasak buriuotojų, iki atrankos į Paryžiaus olimpines žaidynes liekant vis mažiau laiko, kiekvienas startas tampa auksine proga patikrinti savo pasiruošimą.

„Šią savaitę vėjo sąlygos nusimato nenuspėjamos ir sudėtingos. Kol kas atrodo, kad vėjas bus labai nestabilios krypties, tad labai sunku nuspėti iš kur jis ateis, o kartu – kokias distancijas plauksime. Labai gali būti, kad vėjo nemažai teks laukti ir ant kranto, o tai visada – didelis iššūkis. Laukimas dažniausiai išsitęsia, o paskui, pagaliau sulaukus vėjo, per labai greitą laiką tenka „įjungti iškart penktą pavarą“, mobilizuotis ir startuoti visu pajėgumu“, – apie silpno vėjo iššūkius dalinasi buriuotojas Rytis Jasiūnas.

Pasak sportininko, IQFOIL olimpinės klasės buriuotojams tai – pirmos išties rimtos šio sezono varžybos, tad čia susirinko kone visi tie, kuriuos teks sutikti ir kovojant dėl kelialapio į Paryžiaus olimpiadą. Sportininkų noras pagaliau šiemet visiems drauge susirungti ant vandens tiesiog tvyro ore.

Jam pritaria ir olimpietis Juozas Bernotas: „Nusimato tikrai labai įtempta savaitė, kadangi susirinko patys stipriausi IQFOIL sportininkai. Tiesa, man pasiruošimas varžyboms nesisekė taip gerai, kaip norėjosi – vietoj darbo pilnu pajėgumu, dalį laiko teko skirti reabilitacijai po kelio operacijos. Nepaisant to, bus puiki proga pažiūrėti, ką dar reikia tobulinti ir kur įdėti darbo, kad būčiau maksimaliai pasiruošęs vasarą vyksiančiai atrankai į olimpiadą“, – optimizmo nepraranda kelio traumą žiemą intensyviai gydęsis atletas.

Jam iššūkių atnešė ir paskutinės pasiruošimo varžyboms dienos – likus vos kelioms dienoms iki starto, besitreniruojant varžyboms, stipriai nukentėjo burlentės inventorius – lūžo varžtas, laikantis burlentės foilą (povandeninį sparną), dėl ko buvo apgadintas ir pats foilas, ir burlentė. Vis dėlto, visą paskutiniųjų dienų laiką skyręs remonto darbams, sportininkas spėjo inventorių sutvarkyti ir tikisi galėsiantis startuoti be trikdžių.

Iš viso olimpinėje IQFOIL burlenčių klasėje užsiregistravo virš 130 buriuotojų.

Olimpinėje ILCA 6 jachtų klasėje Lietuvai pasaulio taurės varžybose atstovaus olimpietė Viktorija Andrulytė, kuri prieš porą savaičių užėmė 19 vietą Europos ILCA6 čempionate (23 vietą įskaitant ir dalyves iš kitų žemynų). Čia startuos ir naujoji Europos čempionė, olandė Marit Bouwmeester bei sidabro ir bronzos laimėtojos – portugalė Vasileia Karachaliou bei vengrė Maria Erdi.

Iš viso ILCA 6 jachtų klasėje užsiregistravo 107 buriuotojos iš viso pasaulio.

Olimpinėje ILCA 7 jachtų klasėje Lietuvai atstovaus Radvilas Janulionis, kuris taip pat prieš porą savaičių startavo Europos ILCA7 čempionate.

Pasaulio taurės etapas „Trofeo Princesa Sofia Mallorca“ vyks balandžio 3-8 dienomis. Iš viso, pasak organizatorių, šiose varžybose užsiregistravo daugiau nei 1300 buriuotojų iš 67 valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją