Vėliau dar dviem bronzos medaliais pasipuošė Aurelija Šukytė (iki 68 kg) ir Santa Pakenytė (100+ kg).

„Sulaukėme daug puikių atsiliepimų, giriama buvo viskas, nuo miesto iki arenos, nuo medalių formos (Gedimino bokštas) iki organizuotumo“ – įspūdžiais dalinosi LSF prezidentas Eduardas Rudas. - Malonu buvo sulaukti tokių sambo legendų kaip Volkas Hanas žodžių. Jis buvo nustebintas, kaip tokį renginį gali suorganizuoti toks nedidelis organizacinis komitetas.

Be abejo nuliūdome dėl Sergejaus Grečicho nesėkmės. Armenas Vachikas Vardanjanas nuolatinis Sergejaus varžovas, tik paprastai tai būdavo finalo kovos. Burtai lėmė, kad šiais metais jiems teko susitikti pirmoje kovoje“.

Dalyvauti šiame čempionate buvo užsiregistravusios 65 šalys, atvyko 58. Dažniausia neatvykimo priežastis – negautos vizos, taip pat šalyse vykstantys neramumai, kaip pavyzdžiui Sirijoje. Beje, galutinis dalyvių skaičius buvo neaiškus iki paskutinės dienos, nes čempionato specifika leidžia atvykti ir jau vykstant pirmenybės.

Įdomu ir tai, kad ne visų atvykusių delegacijų sportininkai startavo čempionate. 6 delegacijos atvyko tik į FIAS kongresą ir liko stebėti, kaip 52 valstybių sportininkai kovėsi dėl medalių. Pirmą kartą dalyvavo sambo meistrai iš tokių šalių, kaip Argentina, Meksika, Mauricijus ir Turkija.

Vyrų, moterų ir kovinės sambo komandų įskaitose pirmavo Rusijos imtynininkai, iškovoję 27 skirtingus medalius, iš jų – 13 aukso. Baltarusija vyrų ir moterų komandų įskaitoje, o bulgarai kovinės sambo įskaitoje liko antri. Trečia moterų komandų įskaitoje liko Turkmėnistano komanda, kovinės sambo – Uzbekistano, o sportinės – Gruzijos imtynininkai.

Lietuvos moterų rinktinė surinko 10 taškų ir užėmė 6-ą vietą komandų įskaitoje. Lietuvos kovinės ir sportinės sambo komandos užėmė atitinkamai 13-ą ir 15-ą vietas. Čempionate kovėsi 26 Lietuvos imtynininkai. Ieva Klimašauskienė (64 kg) paskelbė apie savo karjeros pabaigą.

Viena įspūdingesnių čempionato dvikovų buvo sportinės sambo (74 kg) finalas tarp ruso Uali Kurževo ir ilgamečio jo priešininko baltarusio Stapano Popovo.

Skausmingu veiksmu, sambo vadinamu „jadwiga“, rusas iškovojo aukso medalį ir sulaukė žiūrovų ovacijų. Taip pat ilgai nepamiršta liks sunkiasvorių finalo kova. Bulgaras Martinas Marikovas ir rusas Kirilas Sidelnikovas privertė publiką net atsistoti. Puiki technika, įspūdingi metimai ir kontratakos keitė rezultatą tai vieno tai kito varžovo naudai. Pergalę ir auksą po išlaikymo (angl. hold-down) iškovojo M. Marikovas.

Paskutinė čempionato diena pasižymėjo žaibiškomis kovomis: Rusijos atstovė Marina Kormilceva (68 kg) finale laimėjo kovą per 11 sekundžių, o uzbekui Istamui Kudratovui (68 kg, kovinė sambo) užteko 12 sekundžių tam, kad išnaudotų varžovo iš Vokietijos klaidą ir rankos smūgiu nokautuotų priešininką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją