Pasaulio čempionės titulą apgynusi rusė surinko 233,41 taško ir pagerino sau pačiai priklausiusį pasaulio rekordą. Ji tapo pirmąja moterimi nuo 2001 metų, pasaulio čempionate triumfavusi du kartus iš eilės. J. Medvedeva Helsinkyje laimėjo tiek laisvąją, tiek trumpąją programas.

„Aš čiuožiau gerai ir tuo mėgavausi. Niekada negalvoju apie vietas, apie rekordus. Tiesiog stengiuosi parodyti viską, ką galiu ir čiuožti taisyklingai“, – sakė J. Medvedeva.

Sidabro medalį iškovojo kanadietė Kaetlyn Osmond (218,13 tšk.). Tai pirmasis jos medalis planetos pirmenybėse. Bronzos apdovanojimas atiteko kitai Kanados čiuožėjai Gabrielle Daleman (213,52 tšk.).

Latvė Anastasija Kučvalska (155,02 tšk.) užėmė 22-ąją vietą.

Finale dalyvavo 24 čiuožėjos.

Pasaulio dailiojo čiuožimo čempionato solistų varžybose triumfavo 22-ejų metų japonas Yuzuru Hanyu.

Sočio olimpinių žaidynių čempionas Y. Hanyu surinko 321,59 taško. Pasaulio čempionu Japonijos čiuožėjas tapo antrą kartą. Jam tą pavyko padaryti 2014 metais. 2015 ir 2016 metais jis buvo antras.

Helsinkyje Y. Hanyu po trumposios programos buvo tik penktas, bet šeštadienį jis visus varžovus pranoko laisvojoje programoje ir sugebėjo pakilti iki pirmosios vietos.

Sidabro medalis atiteko didžiausią karjeros pergalę pasiekusiam kitam japonui Shomai Uno (319,31 tšk.), o bronzos apdovanojimu antrus metus iš eilės džiaugėsi kinas Boyang Jinas (303,58 tšk.).

Daugkartinis Europos ir pasaulio čempionas bei nugalėtojo titulą gynęs ispanas Javieras Fernandezas (301,19 tšk.) užėmė ketvirtąją vietą, nors po trumposios programos buvo pirmas.

Finale dalyvavo 24 čiuožėjai.

Pasaulio dailiojo čiuožimo čempionato solistų varžybose triumfavo 22-ejų metų japonas Yuzuru Hanyu (viduryje).
Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)