D grupės susitikime Velsas šventė pergalę 29:17 (14:10).

Energingai nusiteikę Fidžio regbininkai sėkmingiau pradėjo rungtynes ir pirmavo 10:0 po Josua Tuisova ir Kini Murimurivalu žeminimų. Visgi po dviejų J. Adamso rezultatyvių atakų ir tikslų Dano Biggar realizacijos smūgių pirmąjį kėlinį laimėjo Velsas.

Antrajame kėlinyje po techninio žeminimo Fidžis sugebėjo vėl išsiveržti į priekį 17:14, tačiau J. Adamso ir Liamo Williamso rezultatyvios atakos lėmė pergalę ir papildomą tašką Velso rinktinei.

Ši pergalė Velsui kainavo gana brangiai, nes dėl traumų rungtynių nebaigė vieni svarbiausių komandos žaidėjų Danas Biggaras, Jonathanas Daviesas ir minėtas J. Adamsas. Kietas rungtynes atspindi ir teisėjo darbas – jis abiejų komandų žaidėjams parodė po dvi geltonas korteles.

Tiesa, po šios pergalės Velsas užsitikrino vietą ketvirtfinalyje, o paskutinėse grupės rungtynėse žais su autsaidere Urugvajaus komanda.

A grupėje antrąją pergalę iškovojo vilčių patekti į ketvirtfinalį dar nepraradusi Škotijos rinktinė. Ji net 61:0 (21:0) sutriuškino autsaiderę Rusijos ekipą.

Šiame susitikime „hat‘tricku“ pasižymėjo George‘as Horne‘as.

Škotams liko akistata su Japonija ir būtent šio mačo laimėtojas žengs į ketvirtfinalį. Rusai savo pasirodymą čempionate jau baigė. Jie pralaimėjo visus keturis susitikimus, o jų taškų santykis yra 19:160.

C grupės rungtynėse Argentinos regbininkai 47:17 (19:5) nugalėjo be pergalių liekančią JAV rinktinę.

Ši pergalė argentiniečiams garantavo trečiąją poziciją ir kelialapį į 2023 metų pasaulio čempionatą Prancūzijoje.

Dar vienas mačas buvo sužaistas antradienį. B grupėje Pietų Afrikos (PAR) rinktinė 66:7 (47:0) sutriuškino Kanadą ir užsitikrino vietą ketvirtfinalyje.

Artimiausias susitikimas vyks penktadienį, kuomet paskutines savo rungtynes D grupėje žais Australijos ir Sakartvelo komandos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)