Lietuvos delegacijoje šįkart penki sportininkai – prie nei vieno šių metų pasaulio taurės etapo nepraleidusių Dano Rapšio ir Andriaus Šidlausko prisijungė Deividas Margevičius, Tomas Navikonis ir Aleksas Savickas.

Ketvirtadienį ryte Danas Rapšys pirmuoju rezultatu pateko į vyrų 400 m plaukimo laisvuoju stiliumi finalą. Jo rezultatas – 3:43.57 min.

Deividas Margevičius 100 m plaukimo peteliške atrankoje buvo antras (51.24 sek.) ir taip pat sėkmingai pateko į finalą.

Į 100 m plaukimo krūtine finalą pateko Andrius Šidlauskas. Kvalifikacijoje panevėžietis plaukė arti asmeninio rekordo (57.76 sek.), o tarp 29 dalyvių buvo penktas.

Šioje distancijoje arti finalo liko Aleksas Savickas, kuris pagerino savo asmeninį rekordą, nuotolį įveikė per 59.27 sek. ir bendroje įskaitoje liko 11-as.

Tomas Navikonis 50 m plaukimo l. stiliumi rungtyje gerino savo asmeninį rekordą (22.47 sek.) bei atrankoje liko 22-as.

Į vakare nuo 18 val. prasidėsiančius finalus pateko po 8-is greičiausius kiekvienos rungties plaukikus.

Tiek T. Navikonis, tiek ir A. Savickas Kazanėje varžysis ir ateinančią savaitę, nes būtent čia vyks ir Europos plaukimo čempionatas trumpajame (25 m) baseine.

Ten Lietuvai taip pat atstovaus Simonas Bilis, Kotryna Teterevkova ir Jokūbas Keblys. Jie į Kazanę išskris jau šį šeštadienį.

Organizatoriai skelbia, kad Tatarstano sostinėje iš viso varžysis apie 290 greičiausių pasaulio plaukikų iš 37 šalių.

Po pasaulio taurės etapo Dohoje D. Rapšys bendroje vyrų įskaitoje išsaugojo penktąją poziciją, o Andrius Šidlauskas iš 16 vietos pakilo į 13-ąją.

Pasaulio taurės etapai vyksta trumpame (25 m) baseine. 20 geriausių kiekvieno etapo plaukikų išsidalins 224 tūkst. JAV dolerių, o dešimčiai geriausių sportininkų, remiantis bendru pasaulio taurės reitingu, atiteks dar 556 tūkst. JAV dolerių. Varžybų prizinį fondą iš viso sudaro 1 mln. 452 tūkst. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją