Latvijos klubas yra garsaus Rygos „Dinamo“ klubo dublerių komanda, o prieš išvyką į Lietuvą pasistiprino ir pagrindinės komandos, rungtyniaujančios Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL) žaidėjais, Martinu Porėju ir Robertu Bukartu.

Lietuvos U-20 rinktinė gerai pradėjo dvikovą ir nuolat grasino varžovų vartams, tačiau įvarčius mušė latviai. Varžovai išnaudojo visas mūsiškių klaidas ir pelnė tris įvarčius iš eilės.

Tik pirmo kėlinio pabaigoje Danielius Bogdziulis taikliu smūgiu iš kairio atakos krašto sušvelnino rezultatą (19:17, Aimas Fiščevas, Ilja Četvertakas).

Varžovai trūktelėjo iki 4:1, tačiau taikliu smūgiu iš vidutinės distancijos pasižymėjęs A. Fiščevas, sumažino atsilikimą iki dviejų įvarčių (26:33, Paulius Gintautas, Domantas Čypas).

Latviai vėl sugebėjo pelnyti įvartį – 5:2, tačiau antro kėlinio pabaigoje po gražaus reido įvartį pelnė P. Gintautas ir sušvelnino rezultatą iki 3:5 (38:27, Dominykas Bisturys).

Intrigą rungtynėse bandė grąžinti nuo varžovų pabėgęs Danielius Nomanovas, po kurio smūgio rezultatas tapo 4:5 (42:30, Danilas Benilovas).

Po įvarčio rungtynės išsilygino, o dvikovos pabaigoje svečiai išnaudojo kiekybinę persvarą ir šventė pergalę rezultatu 6:4.

Po rungtynių Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris latvis Aigaras Ciprusas padėkojo Ervinui Bazevičiui ir Dominykui Deksniui, kurie paliko rinktinės stovyklą. Trečiadienį turėtų būti atsisveikinta dar su vienu ledo ritulininku ir į pasaulio čempionatą vyks 20 žaidėjų ir 2 vartininkai.

Treneris liko patenkintas komandos žaidimu, bet ne rezultatu.

„Šioje dvikovoje žiūrėjome žaidėjų tarpusavio ryšius, bandėme žaidėjus. Tikslo būtinai laimėti nekėlėme, ne tai svarbiausia. Čempionate Vengrijoje kelsime uždavinį laimėti kiekvienose rungtynėse, o kalbėti apie konkrečias vietas nenorėčiau. Vykstame kovoti ir tai pagrindinis mūsų tikslas kiekvienose rungtynėse“, - po dvikovos sakė A. Ciprusas.

„Pavyko surinkti geriausius žaidėjus ir šiai rinktinei keliame tikslą iškovoti medalius. Tikimės, jog rinktinė tikimės gerų rezultatų“, - apie tikslus rinktinei sakė į pasaulio čempionatą rinktinę siunčiančios Nacionalinės ledo ritulio lygos vykdantysis direktorius Remigijus Valickas.

U-20 rinktinė į pasaulio čempionatą Vengrijos mieste Miškolce išvyks penktadienį. Sekmadienį Lietuvos rinktinės varžovai bus aikštelės šeimininkai vengrai. Pasaulio čempionato II diviziono A grupės varžybose dar žais Nyderlandų, Kroatijos, Rumunijos ir Estijos komandos.