Ketvirtadienį Tenerifėje, Ispanijoje, vykusiame Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) kongrese buvo patvirtinta, kad pasaulio čempionato I diviziono A grupės čempionatas bus surengtas Krokuvoje.

Rungtynės vyks daugiau nei 15 tūkst. žiūrovų talpinančioje arenoje, kurioje taip pat vyks ir pasaulio tinklinio bei Europos rankinio čempionatai.

Surengti ledo ritulio turnyrą taip pat pretendavo ir kitos turnyro dalyvės – Italija, Kazachstanas, Japonija, Ukraina ir Vengrija.

Tiksli turnyro data bus paskelbta vėliau.

Primename, kad 2015 metų pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyras, kuriame žais ir lietuviai, balandžio 13-19 dienomis vyks Eindhovene (Olandija).

Lietuvos U-20 rinktinė gruodžio 13-19 dienomis kartu su Didžiąja Britanija, Olandija, Estija, Rumunija ir Pietų Korėja žais pasaulio čempionato II diviziono A grupėje, o rungtynės vyks Taline, tuo metu Lietuvos U-18 ledo ritulininkai kartu su Italija, Austrija, Slovėnija, Japonija, Ukraina, balandžio 12-18 dienomis rungtyniaus pasaulio čempionato I diviziono B grupėje, kurios kovos vyks Maribore, Slovėnijoje.

Pasaulio ledo ritulio vyrų čempionatas gegužės 1-17 dienomis vyks Prahoje ir Ostravoje. A grupėje kausis Švedija, Kanada, Čekija, Šveicarija, Latvija, Prancūzija, Vokietija, Austrija, o B grupėje – Suomija, Rusija, JAV, SLovakija, Norvegija, Baltarusija, Slovėnija, Danija.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!