Emocingose ir atkakliose rungtynėse Švedijos komanda sėkmingai pasinaudojo kiekybine persvara. Pirmame ir antrame kėliniuose po įvartį pelnė Loui Erikssonas, o trečiąjį tikslų smūgį į tuščius suomių vartus paskutinėmis susitikimo sekundėmis atliko Henrikas Sedinas.

Antrame pusfinalyje taip pat rezultatu 3:0 triumfavo šio čempionato staigmena Šveicarijos rinktinė. Į finalą šveicarai žengė nepatyrė nė vieno pralaimėjimo.

Antrame kėlinyje pirmą rungtynių įvartį pelnė Nino Niederreiteris. Lemiamo kėlinio viduryje rezultatą padvigubino Julianas Walkeris, o trečiją įvartį likus vienai minutei iki rungtynių pabaigos perėmęs ritulį į tuščius vartus jį pasiuntė Reto Suris.

Šios dvi rinktinės šiame čempionate jau buvo susitikusios. Tuomet B grupės pirmojo turo rungtynėse šveicarai įveikė Švedijos ledo ritulininkus rezultatu 3:2.

Rungtynės dėl bronzos medalių įvyks rytoj 17.00 val., o finalas 21.30 val. Lietuvos laiku.

Pusfinalių rezultatai:

Suomija 0:3 (0:1; 0:1; 0:1) Švedija

JAV 0:3 (0:0; 0:1; 0:2) Šveicarija

Ketvirtfinalio dvikovose Suomija 4:3 įveikė slovakus, Švedija 3:2 kanadiečius, JAV 8:3 sutriuškino rusus, o Šveicarija 2:1 nugalėjo čekus.

Praėjusių metų finale rusai 6:2 pranoko Slovakiją. Trečią vietą užėmė Čekija, ketvirtą Suomija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)