Pasaulio čempionė B.Gustaitytė (Vilniaus „Budora“, treneriai – Edit Abraham ir Donatas Imbras) Vengrijoje laimėjo 5 kovas.

Pirmajame etape buvo nugalėta norvegė Therese Netland Oestebroed, antrajame – patyrusi kroatė Kristina Kojundžič, ketvirtfinalyje – lenkė Oliwia Kurzatkowska (svorio kategorijos iki 55 kg Europos vicečempionė), pusfinalyje – vengrė Berta Szalay (svorio kategorijos iki 65 kg Europos čempionė), o finale – lenkė Katarzyna Jaškowska (svorio kategorijos virš 65 kg Europos vicečempionė).

Pirmąsias 4 kovas vilnietė laimėjo per pagrindinį laiką ir tik finale prireikė pratęsimo.

„Viskas pavyko puikiai, pasitikrinome, kaip mums sekasi treniruotėse ir siekti naujų tikslų, – apie čempionatą sakė B.Gustaitytė. – Penkios kovos tą pačią dieną taip pat buvo nauja ir naudinga patirtis. Aš mėgavausi kovomis ir džiaugiuosi, kad mano bilietas į Japoniją yra užtikrintas.“

Debrecene buvo kovojama dėl 9 kelialapių į pasaulio čempionatą. Tarp juos pelniusiųjų taip pat pateko trečiąją vietą užėmusi Julija Balčiūtė („Shodan“; Lukas Kubilius), į ketvirtfinalį patekusi Valentyna Kurmin (Vilniaus „Ippon“; Jevgenijus Jurutas) ir papildomą turnyrą dėl 9 vietos laimėjusi Aneta Meškauskienė (Anykščių „Takas“, Eugenijus Šilaika).

J.Balčiūtė turnyro pirmajame etape pranoko ispanę Maitane Fernandez, antrajame – kroatę Niką Jakobovič, ketvirtfinalyje – ukrainietę Alioną Veresniak ir tik pusfinalyje nusileido K.Jaškowskai.

V.Kurmin pakeliui į ketvirtfinalį įveikė ispanę Marią Adrią ir graikę Rafaelą Evangelią Tsakiri, tačiau kelią į pusfinalį jai užkirto B.Szalay.

Papildomame turnyre dėl 9 vietos ir paskutinio kelialapio į pasaulio čempionatą triumfavo A.Meškauskienė, pagrindinio turnyro aštuntfinalyje pralaimėjusi A.Veresniak. Ji nugalėjo N.Jakobovič, Eriką Rukšėnaitę („Shodan“; L.Kubilius)) ir prancūzę Camille Haddouche.

Jau anksčiau teisę dalyvauti pasaulio čempionate užsitikrino 2023 metų Europos čempionės Brigita Svinkūnaitė (Kauno „Rifas“; Ričardas Poška) ir Marija Sekunda („Shodan“; L.Kubilius), tad moterų kumitė rungties varžybose Tokijuje dalyvaus net 6 lietuvės.