Kaltinimus Kuboje gimusiam 61-erių amerikiečiui ketverius metus tyrė JAV antidopingo agentūra (USADA), dar dvejus metus už uždarų durų vyko teismo procesas.

Nors A. Salazaras ir pastarajam pasibaigus atsisakė pripažinti savo kaltę ir žadėjo teikti apeliaciją, nustatyta, jog treneris kartu su gydytoju endokrinologu Jeffrey Brownu disponavo ir prekiavo neįvardijamais draudžiamais preparatais.

Keturiskart olimpinis čempionas M. Farah su treneriu išsiskyrė 2017 metais, pastarojo bylai pasiekus teismą. 36-erių bėgikas neigė kada nors sulaužęs antidopingo taisykles ir jokių kaltinimų nesulaukė. Su A. Salazaro nusižengimais bent jau kol kas tiesiogiai nėra siejamas ir joks kitas sportininkas.

Tarp dabartinių A. Salazaro auklėtinių yra Etiopijoje gimusi Nyderlandų atstovė Sifan Hassan, kuri Dohoje (Kataras) vykstančiame pasaulio čempionate šeštadienį laimėjo 10 tūkst. metrų bėgimą.

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) jau įspėjo S. Hassan, jog jai nuo šiol draudžiama bendrauti su susitepusiu specialistu, kurio akreditacija planetos pirmenybėse taip pat panaikinta.

2013 metais IAAF buvo apdovanojusi A. Salazarą specialiu prizu už „didžiausius trenerio pasiekimus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)