Pirmojo kvalifikacinio etapo D grupėje, kuriame dėl dviejų kelialapių į kitą etapą rungtyniavo penkių valstybių atletai, Lietuvos rinktinė iškovojo keturias pergales iš penkių galimų ir užėmė antrąją vietą.

Ketvirtfinalyje, kuriame vienoje grupėje kovojo visos aštuonios geriausios pasaulio čempionato rinktinės, lietuviai su keturiomis pergalėmis ir trimis pralaimėjimais užėmė trečiąją vietą ir pateko į pusfinalį, kuriame tik po atkaklios kovos iki dviejų pergalių turėjo pripažinti Pietų Korėjos rinktinės pranašumą 2-0 (211-246, 211-215).

Suskaičiavus visų 23 pasaulio boulingo čempionate dalyvavusių šalių taškus vienetų, dvejetų, trejetų ir komandinėse varžybose, Lietuvos rinktinė iškovojo dar vieną bronzą bendrame komandų reitinge ir apdovanojimų ceremonijoje ant pakylos lipo kaip trečia geriausia pasaulio rinktinė, nusileidusi tik Pietų Korėjos ir Kanados rinktinėms.

Lietuviai Kuveite vykusiame pasaulio boulingo čempionate iš viso iškovojo tris bronzos medalių komplektus. Šeštadienį Rimvydas Balžekas, Andrius Gasparavičius ir Osvaldas Noreika sensacingai suspindo bronza trejetų kategorijoje.

Iki šiol Lietuva pasaulio boulingo čempionate medaliais pasidabino vos kartą, kai 2021 metais Dubajuje vykusiose pirmenybėse Laurynas Narušis ir Aidas Daniūnas tapo pasaulio čempionais dvejetų kategorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją