Nors prieš tai trečiame etape Justine Braisaz-Bouchet netgi teko sukti baudos ratą, jos komandos draugė šliuožė ir šaudė vienodai sėkmingai, nepalikusi jokių šansų konkurentėms.

Čempionais taip pat tapo Ericas Perrot bei Quentinas Fillonas Maillet.

45 sek. atsilikusį Norvegijos kvartetą sudarė broliai Tarjei ir Johannesas Thingnesas Bo, Karoline Knotten bei Ingrid Tandrevold.

Bronzą Švedijai nukalė distancijos pabaigoje varžovę iš išsišokėlės Šveicarijos Amy Basergą pasivijusi Elvira Oberg, medalius užsikabinsianti kartu su seserimi Hanna, Sebastianu Samuelssonu bei Martinu Ponsiluoma.

Lietuvos komanda tarp 25 kvartetų užėmė 17-ą vietą, nors antrame etape lyderis Vytautas Strolia buvo palypėjęs iki 13 laiptelio. Kartu su juo pirmoje pasaulio čempionato rungtyje dalyvavo Maksimas Fominas, Lidija Žurauskaitė ir Natalija Kočergina.

Praėjusiose pirmenybėse lietuviai buvo 18-i, 2021-aisiais – taip pat 17-i, o 2020-aisiais fiksavo kol kas geriausią rezultatą, užėmę 16-ą poziciją.

Čempionatas Nove Meste tęsis penktadienį, kai laukia moterų 7,5 km sprintas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją