Prancūzijos rinktinė liko antra. Trečiąją vietą užėmė ir namų sirgalius pradžiugino čekai.

Varžybas geriausiai pradėjo Toros Berger vedami norvegai. Ši, pirmajame etape startavusi, sportininkė nuo pirmųjų metrų diktavo čiuožimo tempą, o šaudymo sektoriuje nepadarė nė vienos klaidos. Mažiausiai nuo jos atsilikti sugebėjo rusė Olga Zaiceva. Trečioji pirmąjį etapą, kiek netikėtai, baigė lenkė Kristina Palka.

Antroji norvegų komandos narė Synnoeve Solemdal gerai pradėjo savo varžybų dalį, tačiau dvi klaidos šaudant lėmė tai, kad T.Berger sukurta persvara buvo iššvaistyta. Olga Viluchina iš Rusijos keliomis sekundėmis aplenkė S. Solemdal ir pirmoji perdavė estafetę vyrams. Trečiojoje vietoje vis dar išlinko Lenkijos komanda, kuriai atstovavo Magdalena Gwizdon. Skirtumas tarp pirmojo šešetuko neviršijo trisdešimties sekundžių, taigi tarp vyrų buvo galima tikėtis labai atkaklios kovos.

Trečiojoje dalyje lyderio rolę iš norvegų ir rusų trumpam buvo perėmęs Alexis Boeufas iš Prancūziijos. Jis greičiausiai čiuožė trasoje, tačiau nesusitvarkė su įtampa, kai reikėjo šaudyti stovint. Su panašiomis problemomis nesusidūrė norvegas Tarjei Boe, kuris vėl išvedė savo komandą į pirmąją vietą. Rusijos atstovas pabaigė savo etapą antras, nuo lyderio atsilikdamas 12 sekundžių. A. Boeufas buvo trečias ir T. Boe pralaimėjo 30 sekundžių.

Paskutinėje dalyje prancūzams atstovavo šio sezono pasaulio taurės lyderis Martinas Fourcade, taigi vilčių pakovoti dėl aukso medalio vis dar buvo. Norvegų žvaigždė Emilis Hegle Svendsenas be klaidų šaudė stovint, tačiau tokį pat rezultatą pasiekė ir prancūzas.

Pastarasis truputį greičiau čiuožė, taigi prieš paskutinį, aštuntąjį, sustojimą šaudymo sektoriuje skirtumas buvo aptirpęs iki mažiau nei 15 sekundžių. Abu sportininkai padarė po vieną klaidą, o norvegas išlaikė 14 sekundžių persvarą prieš savo varžovą.

M. Fourcade dar bandė vytis savo didžiausią konkurentą šiemet, tačiau skirtumas buvo per didelis. Prancūzai, atsilikę 20 sekundžių, tenkinosi antrąja vieta.

Vietinių gerbėjų džiaugsmui paskutinysis etapas tragiškai susiklostė rusui Dimitrijui Malyškai, kuris nesusitvarkė su įtampa ir pirmajame šaudymo sustojime nepataikė į taikinį net keturis kartus bei turėjo čiuožti baudos ratą. Tuo pasinaudojo čekų komanda, kurios atstovas Ondrejus Moravecas iškopė į trečiąją vietą ir ją išsaugojo iki varžybų pabaigos (+32,3 sek., 0 baudos ratų).

Lietuvos komanda (Natalija Kočergina, Diana Rasimovičiūtė, Karolis Dombrovskis ir Tomas Kaukėnas) varžybas baigė 25 vietoje iš 27 dalyvavusių komandų.

Mūsiškiai išnaudojo 15 papildomų šūvių, suko du baudos ratus ir aplenkė tik Didžiosios Britanijos bei Pietų Korėjos rinktines. Estai buvo 20-i, o latviai – 24-i. Visos šios rinktinės lyderių buvo aplenktos ratu.

Kita rungtis pasaulio čempionate – sprinto varžybos. Ir vyrai, ir moterys šiose varžybose startuos šeštadienį.