Pirmenybių debiutantai Lietuvos tinklininkai - Lukas Každailis ir Arnas Rumševičius pirmoje kvalifikacinio turnyro kovoje po 46 minutes trukusios trijų setų kovos 1:2 (21:14, 17:21, 13:15) nusileido trečiajai pagal skirstymą italų porai - Giacomo De Fabritis'ui ir Javierui Facundo Martinezui bei pagal varžybų reglamentą turėjo palikti čempionatą.

Tačiau į pirmenybes neatvyko Siera Leonės vaikinų komanda ir varžybų organizatoriai, vadovaudamiesi FIVB taisyklėmis, nusprendė vietą pagrindiniame turnyre skirti geriausiai atrankoje pasirodžiusiai porai iš Lietuvos.

Nelauktai patekę į pagrindines varžybas ir vos 21-ąjį reitingą turinti L. Každailio bei A. Rumševičiaus pora jau pirmosiose E grupės rungtynėse pateikė staigmeną ir po 43 minučių kovos 2:0 (21:15, 21:19) įveikė dvyliktus pagal skirstymą čekus Donovaną Dzavoronoką ir Michaelą Hadravą.

Kitame E grupės susitikime ketvirtadienį vokiečiai Moritzas Reichertas ir Clemensas Wickleras (5 reitingas) 2:0 (21:13, 21:13) nugalėjo norvegus Jarle'ą Fornes ir Henriką Aase'ą Hole'ą (21 reitingas). Su pastarosiomis poromis lietuviai žais penktadienį.

Iš viso pagrindiniame turnyre 32 duetai pradėjo kovas 8 grupėse, o į kitą varžybų etapą pateks po tris geriausias grupių komandas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)