Nacionalinė finansų prokuratūra nurodė, kad žaidynių būstinėje buvo atlikta krata tęsiant 2017-aisiais pradėtą tyrimą dėl vasaros žaidynių organizacinio komiteto sudarytų sutarčių.

Kratos taip pat buvo atliktos viešosios įstaigos SOLIDEO būstinėje, kuri atsakinga už olimpinės ir parolimpinės infrastruktūros įrengimą.

Kratos – dalis tęsiamo tyrimo, kuris pradėtas 2022-aisiais po Prancūzijos kovos su korupcija agentūros atlikto audito.

„Birželio 20 d., antradienį, policija atliko kratą Paryžiaus žaidynių organizacinio komiteto būstinėje.

Visapusiškai bendradarbiaujame su pareigūnais, kad palengvintume jų tyrimą. Mes ir toliau esame visiškai susitelkę į žaidynių organizavimą ir vykdymą“, – skelbiama žaidynių organizatorių pranešime.

2024 m. Paryžiaus olimpinės žaidynės vyks liepos 26 – rugpjūčio 11 d., o parolimpinės žaidynės – rugpjūčio 28-rugsėjo 6 d.

Paieškos sutapo su antradienį prasidėjusiu dviejų dienų Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) vykdomosios valdybos posėdžiu, kuriame bus aptarti įvairūs klausimai, įskaitant pasirengimą 2024-ųjų žaidynėms.

Bendras žaidynių biudžetas nuo 2017 m. pradžioje įvardintų 6,6 mlrd. eurų išaugo iki 8,8 mlrd. eurų.

Manoma, kad vien infrastruktūra kainuos 4 mlrd. eurų, tai yra 0,8 mlrd. daugiau, nei buvo manoma atlikus pradinį vertinimą (3,2 mlrd. Eur).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją